Διαφορετικές ερμηνείες δίνουν για τα έσοδα του Ιουλίου από το υπουργείο οικονομικών και άλλες πηγές.

 

Διαβάζουμε στο iefimerida σε ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού για υστέρηση εσόδων:

 

Τα χαμόγελα πάγωσαν στο ΥΠΟΙΚ: «Τρύπα» 513 εκατ. ευρώ στα έσοδα του Ιουλίου και στο βάθος «κόφτης»

 

Από αλλού το περίμεναν και από αλλού τους ήρθε στο υπουργείο Οικονομικών, όταν πήραν στα χέρια τους τα πρώτα στοιχεία από τις εισπράξεις φόρων τον Ιούλιο.

 

Αν και όλοι έτρεμαν τη στιγμή που μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες θα έπρεπε να πληρώσουν 1,2 δις ευρώ για την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισπράξεις πήγαν πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Τα χαμόγελα «πάγωσαν», όμως, όταν ήρθαν τα στοιχεία από τα Τελωνεία, καθώς έδειξαν τρελή υστέρηση έναντι των στόχων, με αποτέλεσμα λόγω και των αυξημένων κατά 86% επιστροφών φόρου, να ανοίξει «τρύπα» 513 εκατ. Ευρώ στις εισπράξεις του μήνα.

 

Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα του Ιουλίου διαμορφώθηκαν στα 4,854 δις ευρώ έναντι στόχου 5,367 δις ευρώ, καταγράφοντας υστέρηση 0,56%, ενώ αν η σύγκριση γίνει με τα περσινά έσοδα, η υστέρηση φτάνει στο 3,49%. Αν και στο υπουργείο Οικονομικών περιμένουν τα αναλυτικά στοιχεία από τα Τελωνεία, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι η μεγαλύτερη ζημιά έγινε από τα καύσιμα, απ’ όπου στο εξάμηνο είχε δημιουργηθεί «τρύπα» 170 εκατ. Ευρώ λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης άρα και μικρότερων εσόδων ΦΠΑ και ΕΦΚ. Απώλειες εκτιμάται ότι υπήρξαν και από τα καπνικά, αφού μετά από το… τρελό στοκάρισμα του Ιουνίου είναι λογικό να ελαχιστοποιήθηκαν οι εκτελωνισμοί.

 

Διαβάστε την συνέχεια:

 

http://www.iefimerida.gr/news/281466/ta-hamogela-pagosan-sto-ypoik-trypa-513-ekat-eyro-sta-esoda-toy-ioylioy-kai-sto-vathos