Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες και με... τα λεφτά στο στρώμα!

 

Ποιοι θα είναι υπόχρεοι στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Τι θα κληθούν να «αποκαλύψουν» μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του ΥΠΟΙΚ. Από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου η υποβολή. Τι θα ισχύσει για τις θυρίδες, μετοχές, τιμαλφή. Οι 14 πίνακες που πρέπει να συμπληρωθούν.

 

Οι ηλεκτρονικές πύλες έχουν σχεδόν ανοίξει. Μπορείς να δεις πως είναι το νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα «Πόθeν» αλλά δεν μπορείς να μπεις ακόμα στην εφαρμογή για να υποβάλεις δήλωση.

 

Το σύστημα όμως είναι έτοιμο και από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016, όπως ορίζει τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή, εκατοντάδες χιλιάδες υπόχρεοι (βουλευτές, γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι κ.ά) σε δήλωση πόθεν έσχες θα βρεθούν προ πολλαπλών εκπλήξεων.

 

Η μεγαλύτερη έκπληξη δεν είναι άλλη από την υποχρέωση δήλωσης για πρώτη φορά και μάλιστα με ηλεκτρονικό τρόπο, των μετρητών τα οποία βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος ή εντός θυρίδων, λεφτά στο στρώμα ή θαμμένα στον κήπο, εφόσον υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ.

 

Η συνέχεια στο Euro2day

 

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1439869/hlektroniko-pothen-eshes-kai-me-ta-lefta-sto.html