Κάθε χρόνο τα ίδια και αδυναμία του αδύναμου κράτους να βελτιώσει τα οικονομικά του με επακόλουθο να περνάνε καλά οι λίγοι και να πληρώνουν οι πολλοί. Ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Καλαφάτη για την Huffington Post.

 

Τι είδαν οι «ράμπο» της ΕΛ.ΑΣ. στα χλιδάτα στέκια της Μυκόνου: «Μαύροι» υπάλληλοι, «μαύρα» λεφτά

 

«Πάρτι» φοροδιαφυγής και ανασφάλιστης εργασίας καταγράφεται στους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών στα νησιά.

 

Τα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν «σαφάρι» ελέγχων τον Αύγουστο, μήνας ο οποίος είναι ο πιο προσοδοφόρος οικονομικά λόγω της κορύφωσης των τουριστικών αφίξεων.

 

Εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ακόμα και εταιρίες που προσφέρουν ξαπλώστρες σε παραλίες, εξακολουθούν να μη κόβουν αποδείξεις και να απασχολούν «μαύρους» (αδήλωτους) εργαζόμενους.

Το αποτέλεσμα είναι το Δημόσιο να μην εισπράττει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το ΦΠΑ, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν τη βαθιά ανάσα που θα μπορούσαν να πάρουν από την τουριστική περίοδο. Και αυτό παρότι στα κοσμοπολίτικα νησιά οι τιμές για τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα καταστήματα διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια:

 

http://www.huffingtonpost.gr/2016/08/01/mykonos-apodeikseis_n_11291598.html?1470028149&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget