Ινδία από τις χώρες που οι κάτοικοι της συχνά πέφτουν θύματα της φύσης, η εποχή των μουσώνων έχει πάντα σταθερά τα εκατοντάδες και μερικές φορές, χιλιάδες θύματα της.

 

Οι ζωές εκατομμυρίων πολιτών της χώρας έχουν πληγεί από την άνοδο των υδάτων, σύμφωνα με τις αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Διαβάζουμε από το πρώτο θέμα:

 

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι κατακλυσμιαίες βροχές των μουσώνων είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 50 άνθρωποι αυτήν την εβδομάδα στην ανατολική Ινδία, την ώρα που οι ζωές εκατομμυρίων άλλων έχουν πληγεί από την άνοδο των υδάτων, σύμφωνα με τις αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Ποτάμια υπερχείλισαν και ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα σε χωριά στο κρατίδιο Ασάμ (βορειοανατολικά), όπου τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ρατζνάτ Σινχ, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

 

«Η κατάσταση στο μέτωπο των πλημμυρών είναι πραγματικά ζοφερή. Είκοσι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάστημα 7 ημερών και 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί» είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους από την πόλη Γκουγουαχάτι.

 

Η συνέχεια: 

 

http://www.sport-fm.gr/article/india-toulaxiston-50-nekroi-stis-plimmures-pou-prokalesan-oi-mouswnes/3188748