Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία θα αφήσουν τα ίχνη τους στις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή ένωση, ήδη εδώ και μέρες φαίνονται δυσκολίες στην εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό.

 

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Καθημερινής:

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ προειδοποιεί ότι η συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία για την αναχαίτιση της μαζικής ροής μεταναστών και προσφύγων προς τη δυτική Ευρώπη κινδυνεύει να ακυρωθεί, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

 

«Ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Η επιτυχία της συμφωνίας μέχρι τώρα είναι εύθραυστη. Ο πρόεδρος (της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί επανειλημμένα ότι επιδιώκει να την θέσει υπό αμφισβήτηση», είπε ο Γιούνκερ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

 

Εάν αυτό συμβεί, «μπορούμε κατόπιν να αναμένουμε ότι οι μετανάστες θα ξαναρχίσουν να φθάνουν στην Ευρώπη» μαζικά, συνέχισε ο Γιούνκερ.

 

Και η συνέχεια:

 

http://www.kathimerini.gr/869377/article/epikairothta/kosmos/gioynker-kindynos-akyrwshs-ths-symfwnias-ee---agkyras-gia-to-prosfygiko