Όλα δείχνουν ότι η Βραζιλία δεν ήταν έτοιμη για να αναλάβει το μέγεθος των αγώνων, οι συνθήκες διαβίωσης των αθλητών, αλλά και των επισκεπτών από χώρες εκτός Νότιας Αμερικής θα προκαλέσουν διάφορα μικρά ή μεγάλα προβλήματα, διαβάστε το ρεπορτάζ της Καθημερινής.

 

Τον τίτλο της χειρότερης διοργανώτριας πόλης Ολυμπιακών Αγώνων διεκδικεί το Ρίο. Στη χώρα της σάμπα, ήδη, βρίσκονται οι πρώτοι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες και οι συνθήκες που συνάντησαν δεν είχαν καμιά σχέση με αντίστοιχες διοργανώσεις του παρελθόντος. Τα δωμάτια του Ολυμπιακού Χωριού θυμίζουν… γιαπιά ενώ εκτός Χωριού δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια.

 

«Δε τολμάμε ούτε να σκεφτούμε να βγούμε έξω από τον χώρο. Όταν φεύγουμε για τις προπονήσεις δεν υπάρχει μαζί μας όχημα ασφάλειας. Ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε κάποιος να μας επιτεθεί. Πριν από λίγους μήνες είχαν έρθει οι σκοπευτές μας και τους αφαίρεσαν ακόμα και τις αλυσίδες από τον λαιμό», δήλωσε στην «Κ» από το Ρίο ο Τάσος Κορακάκης, πατέρας και προπονητής της πρωταθλήτριας της σκοποβολής, Άννας.

 

Το κτίριο, όπου μένει η Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτά που έχουν τα λιγότερα προβλήματα. Παρόλα αυτά και εκεί η κατάσταση είναι απογοητευτική.

 

Η συνέχεια:

 

http://www.kathimerini.gr/869329/article/epikairothta/a8lhtismos/aparadektes-oi-syn8hkes-sto-rio---zhthmata-asfaleias-gia-toys-a8lhtes-giapia-ta-dwmatia