Το Capital.gr, κάνει την κριτική του στην κυβερνητική πολιτική και ο Άγης Βερούτης γράφει μια πικρή αλήθεια που όμως δεν της δίνουν σημασία οι κυβερνήσεις μας εδώ και χρόνια.

 

Αυτό που έχει σημασία, είναι και τα σχόλια των επισκεπτών στο θέμα, που δείχνουν την ψυχολογία του κόσμου

 

Μια μέση μικρή επιχείρηση καλείται τον τελευταίο καιρό να επιλέξει ποιον θα πληρώσει.
Με την σημαντική πτώση της κατανάλωσης, που για κάποιο περίεργο λόγο κανείς δεν μιλάει, τα μαγαζιά και οι μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να επιλέξουν αν θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος ή την μισθοδοσία, τους προμηθευτές του και το νοίκι τους.
Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση σε κεφάλαια κίνησης, αν υποτεθεί πως μπορεί κάποιος να περιμένει ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση κάποια στιγμή. Χωρίς την δυνατότητα να συμπληρώσουν τις ανεπαρκείς εισπράξεις τους με δανεισμό ή "έτοιμα”, οι μικρές επιχειρήσεις συνήθως επιλέγουν να πληρώσουν τις οφειλές προς το κράτος.
Αν δεν πληρώσουν εγκαίρως τις οφειλές προς το κράτος, τότε σε σχεδόν μηδενικό χρόνο θα μπλοκάρουν τους εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, με επακόλουθο να μην μπορούν ούτε μισθούς να ξαναπληρώσουν, ούτε ενοίκια, ούτε προμηθευτές, ώσπου να βρουν τα χρήματα της κρατικής οφειλής και να την εξοφλήσουν.

 

http://www.capital.gr/arthra/3144569/i-neous-tha-dialexoume-i-suntaxiouxous-penintarides