Δεκαεννέα νεκροί και 25 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι από πρώην υπάλληλο σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες στην Ιαπωνία.

 

Η αστυνομία στην Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, συνέλαβε τον Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, πρώην υπάλληλο στο κέντρο, ανέφεραν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης τα 19 θύματα δέχθηκαν την επίθεση του άντρα με το μαχαίρι ενώ κοιμόντουσαν.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο ο δράστης είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν καθώς είχε εκφράσει την προθυμία του να σκοτώσει άτομα με αναπηρία σε περίπτωση που η κυβέρνηση το ενέκρινε. Η αστυνομία στην πόλη Τσουκούι κοντά στο Τόκιο είχε επικοινωνήσει τότε με τον Ουεμάτσου και μεταφέρθηκε παρά τη θέλησή του στο νοσοκομείο στις 19 Φεβρουαρίου αφότου είχε προσπαθήσει να παραδώσει μια επιστολή στον ομιλητή της Κάτω Βουλής. Τελικά, στις 2 Μαρτίου πήρε εξιτήριο καθώς οι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας του είχε βελτιωθεί. .

 

Διαβάστε την συνέχεια στην Καθημερινή

 

http://www.kathimerini.gr/868787/article/epikairothta/kosmos/epi8esh-me-maxairi-sthn-iapwnia---19-nekroi-kai-25-traymaties-o-apologismos