Έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ

Το πρώτο δεκάλεπτο στο “Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας”, είχε πρωταγωνίστρια την ομάδα του Ερυθρού αστέρα, με το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου να έχει πολλές λύσεις από την περιφέρεια. Ο Κόντι Μίλερ-ΜακΊνταιρ είχε μπει με όρεξη να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, καθώς από μέση απόσταση, αλλά και πίσω από τη γραμμή των 6.75 κατάφερε να σκοράρει για να φτάσει την διαφορά από την αρχή σε διψήφια επίπεδα και το 14-2 υπέρ των Σεβρών. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε αμέσως time out, αλλά οι παίκτες του δεν κατάφεραν να μπουν απευθείας στην εξίσωση του ματς, με τον Ερυθρό να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, με τον Νταβίντοβατς να φτάνει την διαφορά στο +15 και το 17-2. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στα τελευταία δύο λεπτά με τον Φουρνιέ και τον Μιλουτίνοφ να μειώνουν σε 20-8 με την λήξη της πρώτης περιόδου.

Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη όρεξη στο ματς, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποσύρει τους Μουσταφά Φαλ και τον Νικόλα Μιλουτίνοφ, με σκοπό να παίξει με ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο. Η ευστοχία του Γκιεντράιτιτς δεν έδωσε πολλές επιλογές στους Πειραιώτες, καθώς ο Λιθουανός είχε φοβερό ποσοστό πίσω από την γραμμή του τριπόντου, ανεβάζοντας την διαφορά για μια ακόμα φορά από τους 9 στους 14 και το 31-17. Ο Φουρνιέ προσπάθησε να δώσει ρυθμό από το τρίποντο, με το σύνολο του Σφαιρόπουλου να χτυπάει στο ανοιχτό γήπεδο, προκαλώντας ανισορροπία στην γραμμή άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κράτησε το χαμηλό σχήμα με τον Πίτερς και τον Βεζένκοφ, αλλά η διαφορά έκλεισε στο +16 για τους Σέρβους και το 43-27.

Ο Ερυθρός Αστέρας “βραχυκύκλωσε” τον Ολυμπιακό και έκανε άλμα εξάδας στο ΣΕΦ
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός ευστόχησε σε δυο συνεχόμενα τρίποντα για το 43-33 σε μόλις ένα λεπτό. Ο Βεζένκοφ έγινε αρκετά πιο ενεργός, αλλά η διαφορά δύσκολα κατέβαινε κάτω από τους 10, με τον ΜακΊνταιρ να είναι αυτός που οργάνωνε τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων στο ματς. Ο Βούλγαρος ευστόχησε σε νέο τρίποντο, κατεβάζοντας την διαφορά στους 6 και το 52-46, δείχνοντας πως ο Ολυμπιακός επέστρεφε στο ματς. Η αναμέτρηση είχε αλλάξει για τα καλά, με τον Βεζένκοφ και τον Φαλ να πετυχαίνουν κρίσιμα καλάθια, με το σκορ την τρίτης περιόδου να κλείνει στο 58-55, αποδεικνύοντας πως όλα είχαν αλλάξει.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο Κάνααν εμφανίστηκε στο παρκέ, εκτελώντας εύστοχα σε δυο τρίποντα, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Νέντοβιτς, για να φέρουν την διαφορά και πάλι στο +13 και το 72-59, υπέρ των Σέρβων. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περιόρισε το επιθετικό ταλέντο των παικτών του Ολυμπιακού, βάζοντας δύσκολα προβλήματα στην γραμμή κρούσης των Πειραιωτών, με τον Κάνααν να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην τελευταία περίοδο. Στα τελευταία λεπτά το σκορ έφτασε στο +8 για τον Ερυθρό και το 77-69, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να παλεύουν μέχρι το τελευταίο λεπτό μετά το καλάθι του Πίτερς και το 77-71. Οι δυο βολές του Νταβίντοβατς και το καλάθι του Λι έφερε το σκορ στο 79-73, με τον Νέντοβιτς να κάνει το 81-73 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 8-20, 27-43, 55-58, 73-81

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκης, Βιλντόσα, Λι, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Πίτερς, Μένσα, Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ, ΜακΚίσικ, Φαλ

Ερυθρός Αστέρας (Σφαιρόπουλος): Μίλερ-ΜακΊντάιρ, Μπράουν, Κάνααν, Τεόντοσιτς, Νταβίντοβατς, Λάζιτς, Ντόμπριτς, Γκιεντράιτιτς, Νέντοβιτς, Κόστιτς, Ντος Σάντος