2-0 Ο ΠΑΟΚ τον Αστέρα

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής και εξασφάλισε μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έχοντας τον Σαμάτα σε ρόλο πρωταγωνιστή μοιράζοντας μια ασίστ και πετυχαίνοντας ένα γκολ. Με αυτή τη νίκη ο “Δικέφαλος του Βορρά” κλείδωσε ουσιαστικά μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε στην 7η θέση με 35 βαθμούς.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 3ο λεπτό και άνηκε στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μούμο έκανε το σουτ και ο Παβλένκα με εντυπωσιακή απόκρουση αποσόβησε τον κίνδυνο. Από εκείνο το σημείο όμως και έπειτα ο ΠΑΟΚ πήρε πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 10ο λεπτό ο Ντελί έκανε λάθος, ο Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα πάσαρε στον Κωνσαντέλια, ο νεαρός μεσοεπιθετικός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Τσιντώτα. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” συνέχισε να απειλεί και στο 22ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οζντόεφ αλλά ο Τσιντώτας με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν. Αυτό όμως άλλαξε στιγμές αργότερα. Ο Σαμάτα έκλεψε την μπάλα, έκανε εντυπωσιακή ενέργεια, απέφυγε Ντελί – Τζανδάρη, έκανε το 1-2 με τον Κωνσταντέλια, πέρασε την μπάλα στον Τάισον, ο οποίος πλάσαρε τον Τσιντώτα για το 1-0 βάζοντας μπροστά την ομάδα του στο 24ο λεπτό. Στο 32ο λεπτό ο Σιδηρόπουλος αρχικά έδειξε πέναλτι υπέρ του Αστέρα σε μαρκάρισμα πάνω στο Γκιοακίνι αλλά μετά από εξέταση του VAR το πήρε πίσω. Οι Αρκάδες λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν πριν από την συμπλήρωση του πρωτου μέρους με τον Αλάγκμπε να κάνει ένα σουτ αλλά ο Παβλένκα απέκρουσε.

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος στην αναμέτρηση και έβαλε τις βάσεις για την νίκη του επί του Αστέρα στο 51ο λεπτό. Ο Τσιντώντας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Σαμάτα έκανε το 2-0. Ο Σιδηρόπουλος στο 57ο λεπτό σταμάτησε την αναμέτρηση με όλο το γήπεδο να ξεσπάει σε χειροκροτήματα, προς τιμήν των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Τάισον επιχείρησε να σκοράρει για δεύτερη φορά αλλά στο δυνατό σουτ που δοκίμασε ο κίπερ του Αστέρα είχε απάντηση. Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 2-0.

 

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Παβλένκα, Σάστρε, Κεντζιόρα, Βιετέσκα, Μπάμπα, Οζντόεφ (75′ Μεϊτέ), Καμαρά, Ζίβκοβιτς (80′ Ντεσπότοφ), Κωνσταντέλιας (75′ Πέλκας), Τάισον, Σαμάτα (75′ Τόμας)

Αστέρα Τρίπολης: (Παντελίδης,): Τσιντώτας, Γκαρθία (60′ Χουχούμης), Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Άλβαρες, Τζανδάρης (60′ Γιαμπλόνσκι), Αλάγκμπε (83′ Ζουγλής), Μούμο, Κρέσπι (72′ Καλτσάς), Γκιοακίνι, Χατζηγιοβάνης (72΄ Μπιλέ).