Ο Ολυμπιακός είναι για 23 ματς αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καταιγιστικοί κόντρα στον Πανσερραϊκό επικρατώντας με 4-0 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League και επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια στον Πανσερραϊκό και επικράτησε με 4-0 στο δημοτικό γήπεδο Σερρών. Με αυτό το αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” επέστρεψαν και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας με 51 βαθμούς, ενώ ο Πανσερραϊκός έμεινε στην 11η θέση με 22 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να δείχνει στον Πανσερραϊκό πως θα είναι αυτός το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού. Μόλις στο 8′ οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν μια ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Τσικίνιο έκανε ένα σουτ ο κίπερ της ομάδας από τις Σέρρες απέκρουσε, ο Μάρτινς πήρε το “ριμπάουντ” αλλά προς κενής εστίας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 16ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Έσε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Κααμπί, ο οποίος νικήθηκε από τον Κατσίκα αλλά ο Μαροκινός επιθετικός στην επαναφορά άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0. Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διπλασίασαν τα τέρματα τους στην αναμέτρηση στο 29ο λεπτό. Ο Ροντινέι έκανε την σέντρα, ο Πάλμα έκανε την προβολή η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ελ Κααμπί έκανε το 2-0. Ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στο 38ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-0, όταν ο Τσικίνιο έκανε την σέντρα ο Μάρτινς πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κατσίκας με εντυπωσιακή εκτίναξη είπε «όχι» στον Πορτογάλο εξτρέμ. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι με τους “ερυθρόλευκους” να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με μαξιλαράκι ασφαλείας δύο τερμάτων.

Στην επανέναρξη της αναμέτρησης οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κλείδωσαν ουσιαστικά τη νίκη στο 53ο λεπτό ο Μάρτινς μοίρασε στον Τσικίνιο και ο Πορτογάλος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0. Στο 63ο λεπτό και με το σκορ να βρίσκεται στο 3-0 ο Βάσκος τεχνικός προχώρησε σε αρκετές αλλαγές για να δώσει ανάσες στους παίκτες του με τον Μπρούνο να κάνει το ντεμπούτο του με τους “ερυθρόλευκους”. Στο 75ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με τον Γιάρεμτσουκ να πασάρει στον Μάρτινς και αυτός με πλασέ στον ουρανό της εστίας έκανε το 4-0. Μετά το τέρμα του Πορτογάλου εξτρέμ ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με το 4-0 να είναι το τελικό σκορ του ματς.

 

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Κατσίκας, Πεταυράκης, Ντέλετιτς (69′ Σοφιανός), Χατζηστραβός (84′ Μασκανάκης), Τέρζιτς (60′ Γκαλβάν), Ζελέν (69′ Ομεόνγκα), Στάικος (84′ Αλ Ρασντί), Πιρές, Βόλνεϊ, Δεληγιαννίδης, Ντάβιντσον

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα (63′ Μπρούνο), Κάρμο, Μπιανκόν, Ροντινέι, Έσε, Τσικίνιο (61′ Όρτα), Γκαρσία, Μαρτίνς (79′ Κωστούλας), Πάλμα (62′ Παπακανέλλος), Ελ Κααμπί (62′ Γιάρεμτσουκ)