Δεν τα κατάφερε στην Γερμανία ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, έχασε από την Μπάγερν

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Μπάγερν, αλλά αδράνησε στην τελική αντεπίθεση των Βαυαρών στο τέταρτο δεκάλεπτο και ηττήθηκε με 84-80, παρά την ύστατη προσπάθεια ανατροπής που πραγματοποίησε.

Ο Ολυμπιακός έπεσε στην παγίδα της δύσκολης αποστολής στο Μόναχο και γνώρισε την ήττα από την Μπάγερν με 84-80, με το ρεκόρ του να πέφτει στο 2-3 ύστερα από πέντε αγωνιστικές στη φετινή, τρομερά ανταγωνιστική και συναρπαστική EuroLeague.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, οι δύο ομάδες επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματά τους. Η Μπάγερν άνοιγε το γήπεδο χτυπώντας με Βόιτμαν, Μπούκερ και Έντουαρντς, ενώ ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στο ζωγραφιστό στοχεύοντας τον Φαλ. Ο Γάλλος πέτυχε έξι από τους οκτώ πρώτους πόντους των “ερυθρολεύκων”, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση και ο Βεζένκοφ, χτυπώντας ασταμάτητα στις αλλαγές τους ανήμπορους να τον αντιμετωπίσουν Έντουαρντς και Νέιπιερ. Μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου, έβαλαν 11 συνεχόμενους πόντους, αλλά ο Μπούκερ έβαλε ξανά μπροστά τους Βαυαρούς πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (20-19). Η δεύτερη περίοδος θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο μέρη. Στο πρώτο, η Μπάγερν έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι και να βρίσκει διαδρόμους προς το καλάθι, με τον Ολυμπιακό να δείχνει λίγο μπερδεμένος, ιδιαίτερα στην άμυνα. Από το 32-28 του Μπούκερ τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο, άρχισε μια… ερυθρόλευκη καταιγίδα και ένα εκπληκτικό σερί 15-0 μέχρι την ανάπαυλα (32-43), με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Βιλντόζα, Ντόρσεϊ και Πίτερς.

 

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 32-43, 59-61, 84-80.