Έφυγε 86 ετών ο Jack Jones του Love Boat και του Wives And Lovers

Ο Τζακ Τζόουνς, ο  βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής που είχε επιτυχίες με τα "Lollipops and Roses", "Wives and Lovers" και "The Impossible Dream" πριν καλέσει τους τηλεθεατές να χαράξουν μια πορεία περιπέτειας στο The Love Boat, πέθανε. Ήταν 86.

Ο Τζόουνς πέθανε το βράδυ της Τετάρτης στο Eisenhower Medical στο Rancho Mirage της Καλιφόρνια, μετά από διετή μάχη με τη λευχαιμία, δήλωσε η θετή του κόρη Nicole Whitty σ

Ο Τζόουνς γεννήθηκε σε οικογένεια της showbiz. Η μητέρα του, Irene Hervey, ήταν υποψήφια για Emmy ηθοποιός που πέρασε περισσότερα από 50 χρόνια στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Ο πατέρας του, ο τενόρος Άλαν Τζόουνς, απεικόνισε τον ρομαντικό ανδρικό πρωταγωνιστή στο Show Boat (1936) και στις A Night at the Opera (1935) και A Day at the Races (1937) των αδερφών Μαρξ, και κατάφερε να έχει ένα τραγούδι επιτυχία με το «The Donkey Serenade».

Video Url

 

Μια ρομαντική μπαλάντα γραμμένη από τον Tony Velona, ​​αποδείχθηκε ιδανική για τους βελούδινους τόνους του Jones. Το σινγκλ έφτασε στο Νο. 12 του Billboard's Adult Contemporary, του χάρισε ένα Grammy το 1962 για την καλύτερη ανδρική σόλο φωνητική απόδοση και τον έκανε προφανή διάδοχο του Frank Sinatra.

Αφού βρήκε επιτυχία ένα χρόνο αργότερα με το "Call Me Irresponsible", το οποίο είχε ηχογραφήσει ο Sinatra, ο Jones έλαβε ένα άλλο Grammy το 1964 για το "Wives and Lovers". Η σύνθεση Burt Bacharach-Hal David ανέβηκε στο Νο. 14 στο Hot 100 του Billboard και ήταν υποψήφια για το Record of the Year, αλλά έχασε από το "Days of Wine and Roses" του Henry Mancini.

Video Url