Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό με 4-1 από την Τσέλσι

Ένα... εφιαλτικό βράδυ πέρασε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Τσέλσι στο ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας βαριά εντός έδρας ήττα με 1-4 απ’ τους «μπλε» του Λονδίνου το πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Conference League. Οι Άγγλοι ήταν τρεις σκάλες ανώτεροι απ’ τους παίκτες του «τριφυλλιού» που δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να φανούν ανταγωνιστικοί. Δύο γκολ «έγραψε» στον λογαριασμό του ο Ζοάο Φέλιξ κι από ένα οι Μούντρικ και Ενκουκού για τους Λονδρέζους, με τον Πελίστρι να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 69’.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Τσέλσι και μόλις στο 2ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από φάουλ του Μλαντένοβιτς ο Γεντβάι έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της αγγλικής άμυνας, αλλά ο Γιόργκενσεν απέκρουσε εντυπωσιακά, διατηρώντας το «μηδέν» στην εστία του.

Στο 5’ ο Ουναΐ βρήκε λίγο χώρο έξω απ’ την περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 14’ από ωραία πάσα του Πελίστρι στον Μλαντένοβιτς μέσα στην περιοχή, ο Σέρβος έκανε το γύρισμα με το δεξί, όμως ο Φερνάντες απομάκρυνε.

Η Τσέλσι είχε την πρώτη τελική της στο 18’ με το Μούντρικ χωρίς να απειληθεί ο Ντραγκόφσκι, όμως στο 22’ η αντεπίθεση των «μπλε» ήταν σχεδόν τέλεια. Από άμεση επίθεση και πάσα του Ζοάο Φέλιξ με το κεφάλι προς τον Μούντρικ, ο Ουκρανός του «έσπασε» ξανά την μπάλα στον κατάλληλο χρόνο κι ο Πορτογάλος με πλασέ μέσα απ’ τη μικρή περιοχή έκανε το 0-1 για την Τσέλσι.

Στο 28’ ο Μούντρικ έστρωσε στον Φερνάντες στο ημίκυκλιο της περιοχής, ο Αργεντινός εκτέλεσε με τη μια αλλά ο Ντραγκόφσκι απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 40’ το σουτ του Ζοάο Φέλιξ έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Ντραγκόφσκι, σε ένα πρώτο ημίχρονο, όπου η Τσέλσι το είχε φέρει στα... μέτρα της και κύλησε σε πολύ χαμηλό τέμπο.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε... εφιαλτικά για τον Παναθηναϊκό, καθώς η Τσέλσι πάτησε «γκάζι» και τελείωσε το ματς, σημειώνοντας τρία γκολ σε διάστημα 14 λεπτών. Στο 48’ ο Μούντρικ με κεφαλιά από σέντρα του Νέτο έκανε σαν σε... προπόνηση το 0-2, ενώ στο 55’ ο Ζοάο Φέλιξ βρήκε ξανά χώρο έξω απ’ την περιοχή κι εκτέλεσε με την μπάλα να κοντράρει και στον Μαξίμοβιτς και να καταλήγει στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι για το 0-3.

Στο 58’ οι «μπλε» κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μαντσίνι από πάσα του Ζοάο Φέλιξ με το  Ενκουκού να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 4-0 και τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αποδοκιμάζει τους παίκτες του «τριφυλλιού» για την κάκιστη εικόνα τους.

Ο Παναθηναϊκός το μόνο που κατάφερε ήτα να μειώσει στο 69’ με κοντινό πλασέ του Πελίστρι από ασίστ του Βαγιαννίδη, ενώ στο 86’ λίγο έλειψε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα από λανθασμένο διώξιμο του Ντισασί.

Η Τσέλσι πάτησε... φρένο στο τελευταίο 20λεπτο, διαχειρίστηκε το προβάδισμα της, είχε άλλες δύο καλές στιγμές με τους Ζοάο Φέλιξ (78’) και Τζορτζ (81’) και πήρε... σβηστά τη δεύτερη νίκη της στη League Phase.

Διαιτητής: Αντόνιο Νόμπρε (Πορτογαλία)
Κίτρινες: 58’ Μλαντένοβιτς - 90’ +2’ Ντισασί

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (60’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Μαντσίνι (60’ Τετέ), Ουναΐ (80’ Μπακασέτας), Πελίστρι (70’ Τζούριτσιτς), Γερεμέγεφ (71’ Σπόραρ). 
ΤΣΕΛΣΙ (Έντσο Μαρέσκα): Γιόργκενσεν, Βέιγκα, Μπαντιασίλ, Ντισασί, Κουκουρέγια, Ντιούσμπερι-Χολ (77’ Τσουκουεμέμα), Φερνάντες (71’ Κασαντέι), Ζοάο Φέλιξ, Νέτο (61’ Τζορτζ), Μούντρικ, Ενκουκού (61’ Γκουιού).

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ