Επιστροφή στον 20ο αιώνα για την αριστερά, αν αποκλειστεί ο Κασσελάκης

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες η πλειοψηφία του κοινού θέλει την συμμετοχή του Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθετη περίπτωση, αφ' ενός δεν φαίνεται να υπάρχει ικανός αρχηγός που θα μπορούσε να βγάλει το κόμμα από την κρίση.

Θα μου πεις, ο Κασσελάκης είναι ο ικανώτερος; ίσως όχι, αλλά αυτόν δείχνει ότι θέλει ο κόσμος.

Έχουν μπερδευτεί βέβαια τόσο πολύ με το αν θέλουν ή όχι τον Κασσελάκη ώστε είναι σαν να μαδάνε συνέχεια μία μαργαρίτα αν τον θέλουν ή όχι.

Οι τελευταίες εξελίξεις λένε:

Σύμφωνα με  ρεπορτάζ του Action 24, πέντε τουλάχιστον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην ανεξαρτητοποίηση, αν τελικά δεν είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό συμβεί, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τη θέση του από αξιωματική αντιπολίτευση. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 35 βουλευτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις σκέψεις για ανεξαρτητοποίηση μοιράζονται με Αυλωνίτη και Παππά η Ραλλία Χρηστίδου, η Γιώτα Πούλου και η Κυριακή Μάλαμα. 

GPO: μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 55,4% διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές ενώ το 42% συμφωνεί. Το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.