Πέθανε η Libby Titus, συνθέτης του ‘Love Has No Pride’ σύζυγος του Donald Fagen,

Η Libby Titus, μια τραγουδίστρια που ηχογράφησε δύο άλμπουμ στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και της δεκαετίας του 1970 προτού αποσυρθεί από τη μουσική σκηνή, αργότερα έγινε σύζυγος του Donald Fagen των Steely Dan, πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 77 ετών. Δεν αναφέρθηκε αιτία θανάτου.

O Fagen ανακοίνωσε τον θάνατό της στον ιστότοπο των Steely Dan. «Η όμορφη σύζυγός μου, Λίμπι Τίτους Φάγκεν, πέθανε στις 13 Οκτωβρίου », έγραψε. 

Η Titus ήταν μητέρα της τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Amy Helm, πατέρας της οποίας ήταν ο Levon Helm των Band, σύντροφος της Titus στα τέλη της δεκαετίας του '60 και του '70.

Το πιο διάσημο και συχνά ηχογραφημένο τραγούδι της  ήταν το «Love Has No Pride», που γράφτηκε από κοινού με τον Έρικ Καζ. Ήταν λιγότερο γνωστό για την έκδοση που κυκλοφόρησε το 1977 παρά από τις άφθονες διασκευές του τραγουδιού, συμπεριλαμβανομένων ηχογραφήσεων που έγιναν από την Bonnie Raitt το 1972, τη Linda Ronstadt το 1973 και τους Tracy Nelson και Rita Coolidge το 1974. Η μελωδία έχει επίσης καλυφθεί από τους Rod Stewart, Billy Bragg, Rita Wilson, Jane Monheit και πολλούς άλλους.

Η σύντομη καριέρα της  περιλάμβανε δύο άλμπουμ, και τα δύο ομότιτλα. Η πρώτη, στην ανεξάρτητη εταιρεία Hot Biscuit Disc Company το 1968, περιελάμβανε διασκευές τραγουδιών όπως τα "The Fool on the Hill" και "You Didn't Have to Be So Nice" και δεν τράβηξε πολύ την προσοχή. Το δεύτερο άλμπουμ κυκλοφόρησε στην Columbia σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, το 1977, και ήταν μια πολύ πιο δημοφιλής υπόθεση, με τέσσερα τραγούδια που συνέγραψε η Titus και μια λίστα όλων των αστέρων παραγωγών που περιελάμβανε τους Paul Simon, Robbie Robertson, Carly. Simon και Phil Ramone.

 

Εμφανίστηκε ως μουσικός καλεσμένη στο "Saturday Night Live" στις 15 Οκτωβρίου 1977, κατά τη διάρκεια της τρίτης σεζόν της σειράς.

Ως τραγουδοποιός, η Titus συνέγραψε τραγούδια με τον Burt Bacharach για το άλμπουμ του "Woman" στα τέλη της δεκαετίας του '70 και συνέβαλε στα άλμπουμ της Carly Simon η οποία έγραψε γι' αυτήν το Libby.

Video Url

.

Video Url