Πέθανε ο Χάρης Χαλκίτης, μουσικός με επιτυχία στην Γαλλία

Ποιος ήταν ο Χάρης Χαλκίτης
Γεννήθηκε στην Αίγυπτο κι ήρθε στην Αθήνα το 1961 όπου μπήκε στους Playboys. Στο ίδιο συγκρότημα, λίγο αργότερα προστέθηκαν οι Δάκης και Φίλιππος Νικολάου, πριν ξεκινήσουν τις προσωπικές καριέρες τους. Εκείνη την εποχή άρχισε να εξελίσσει το μουσικό του ταλέντο, παίζοντας πιάνο, σαξοφώνου, φλάουτο, κλαρίνο, κρουστά και μπάσο.

Video Url

 

Στην πορεία των χρόνων γνώρισε τον Γεράσιμο Λαβράνο που τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στο σχήμα του. Μάλιστα, εμφανίστηκε και στην ταινία Νύχτα γάμου με τα φωνητικά να τα αναλαμβάνουν η Chiquita Gordon κι ο Frankie Sin.

Video Url

 

Φεύγοντας από το συγκρότημα του Γεράσιμου Λαβράνου, δέχτηκε πρόταση από τον Ντέμη Ρούσου να παίξει στο γκρουπ Aphrodite’s Child, συμμετέχοντας στο 666, παίζοντας μπάσο, κρουστά, σαξόφωνο, φωνητικά, ενώ συμμετείχε και στην περιοδεία. 

Με τη διάλυση των Aphrodite’s Child, έγινε μόνιμος μουσικός του Ντέμη Ρούσσου, κάνοντας την παραγωγή στο πρώτο του άλμπουμ On the Greek Side of My Mind (1971), το οποίο κυκλοφόρησε και με τίτλο Fire and Ice. Έκανε ακόμα παραγωγή σε τραγούδια της Dalida και των Queen Samantha.

 

Το 1970 έγινε μέλος των Eros, ενός βραχύβιου συγκροτήματος που σχηματίστηκε στην Γαλλία από τους Λουκά Σιδερά, Δημήτρη Ταμπόση, Λάκη Βλαβιανό και τον Χάρη Χαλκίτη. Η έντονη δραστηριότητά του, κάνει τη γαλλική δισκογραφική εταιρεία Barclay να του κυκλοφορήσει 7 μικρούς δίσκους.

 

Με τη σύζυγό του, Ανίτα, απέκτησαν δυο παιδιά. Τον Χριστόφορο και τη Βικτώρια. Ήταν 79 ετών.

Video Url