1000 ψηφιακές κάμερες για έλεγχο παραβάσεων και οδικής ασφάλειας σε λεωφόρους της Αθήνας

Photo by Wikimedia Commons

Διαβάστε τις περιοχές και τις λεωφόρους όπου θα τοποθετηθούν οι κάμερες!

Τo Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το αντίστοιχο Προστασίας του Πολίτη, σχεδιάζουν την εγκατάσταση 1.000 ψηφιακών καμερών σε 20 λεωφόρους της Αθήνας, για τον ηλεκτρονικό έλεγχο των τροχαίων παραβάσεων και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα "ψηφιακών τροχονόμων" που αποσκοπεί στο scanning των αμαξιών στους δρόμους του Λεκανοπεδίου. Μαζί με τις πιθανές παραβάσεις, θα ελέγχεται και νομιμότητα της κυκλοφορίας των οχημάτων, η ασφάλιση τους κλπ.

Το σύστημα των καμερών, που σχεδιάζουν τα δύο υπουργεία, αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για την ενιαία καταγραφή των τροχαίων παραβάσεων, το οποίο θα τροφοδοτείται με πληροφορίες από συσκευές και συστήματα της Δημοτικής Αστυνομίας. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που θα ελέγχονται θα είναι η ενεργή ασφάλιση, το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από ΚΤΕΟ, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας κλπ.

Σε πρώτη φάση, η τοποθέτηση των καμερών αναμένεται να γίνει σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, όπως οι: Λεωφόροι Μεσογείων, Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Ποσειδώνος, Αθηνών, Αλίμου, Κηφισού, Αμαλίας, Συγγρού, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλίσσης Ολγας, Λαυρίου, Μαρκοπούλου, Κωνσταντινουπόλεως, Μαραθώνος, Πειραιώς, Κατεχάκη, Θηβών, Βουλιαγμένης και Βασιλέως Κωνσταντίνου.