TikTok : Τερματίζει την υπηρεσία ροής TikTok Music

©Unsplashalexander-shatov

Η συνδρομή θα λήξει επίσημα στις 28 Νοεμβρίου

Η εν λόγω συνδρομή ξεκίνησε πριν από λιγότερα από ένα χρόνο, ωστόσο η δημοφιλής πλατφόρμα αναμένεται να την τερματίσει στα τέλη Νοεμβρίου. Οι χώρες όπου είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή είναι το Μεξικό, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, η Βραζιλία και η Ινδονησία. Το μήνυμα του TikTok λέει τα εξής : "Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για όλη την υποστήριξή σας και ελπίζουμε να σας άρεσε η μουσική". 

Σύμφωνα με το Billboard Pro, ο επικεφαλής ανάπτυξης μουσικής επιχειρηματικότητας του TikTok, Ole Obermann, δήλωσε πως το TikTok Music "θα κλείσει στα τέλη Νοεμβρίου ώστε να επικεντρωθούμε στον στόχο μας και να προωθήσουμε τον ρόλο του TikTok στην αύξηση της ακρόασης και της αξίας των υπηρεσιών ροής μουσικής, προς όφελος των καλλιτεχνών, των τραγουδοποιών και της βιομηχανίας".

Τον Μάιο, το TikTok και η Universal Music ανακοίνωσαν τη νέα τους συμφωνία. Σε συνέχεια του ισχυρισμού ότι "Το TikTok πρότεινε την πληρωμή των καλλιτεχνών και των τραγουδοποιών με ποσοστό που αποτελεί κλάσμα του αντίστοιχου ποσοστού που πληρώνουν άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης", η νέα συμφωνία φέρεται να "παρέχει βελτιωμένη αμοιβή για τους τραγουδοποιούς και τους καλλιτέχνες της UMG, νέες ευκαιρίες προώθησης και απήχησης για τις ηχογραφήσεις και τα τραγούδια τους, καθώς και προστασία σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη".

 

 
Tags