Μια γυναίκα που αναρρώνει από καρκίνο στην Βρετανία έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό με μια γιγαντία χελώνα

Μια γυναίκα στην Βρετανία απέκτησε έναν αξιοσημείωτο δεσμό με μια γιγαντιαία χελώνα, την οποία παίρνει μαζί της σε περιπάτους σε μια παραθαλάσσια πόλη.

Η Τζάκι Λικ αγόρασε για πρώτη φορά την αφρικανική χελώνα sulcata που αποκαλεί Mr Miyagi για παρέα, ενώ ανάρρωνε από καρκίνο πριν από 18 μήνες. Από τότε, το ζευγάρι έχει γίνει αχώριστο και η ίδια έχει πάρει την οκτάχρονη χελώνα μαζί της στις διακοπές στο τροχόσπιτό της στο Morecambe της Βρετανίας και για τακτικές βόλτες στην παραλία.

Παρά το μέγεθος του Miyagi, η Λικ, η οποία κατάγεται από το Wigan, τον παίρνει μαζί της όπου μπορεί και λέει ότι οι άνθρωποι συχνά «εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητά τους» για να σταματήσουν και να ζητήσουν μια φωτογραφία.

Η  Τζάκι Λικ διαγνώστηκε με μυέλωμα, έναν τύπο καρκίνου του αίματος που αναπτύσσεται στο μυελό των οστών, και καρκίνο του μαστού πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Αφού έκανε ακτινοθεραπεία, ένιωθε μοναξιά, οπότε αποφάσισε να πάει στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων, όπου αγόρασε μια χελώνα με το όνομα Thor η οποία όμως πέθανε λίγα χρόνια μετά.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα έπαιρνα μια χελώνα. Με βοηθάει πολύ, έχω κάποιες σκοτεινές μέρες. Δεν μπορούσα να επιστρέψω στη δουλειά μου λόγω του ανοσοποιητικού μου συστήματος και πρέπει να προσέχω πού πηγαίνω και τι κάνω, οπότε είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου. Μου δίνει έναν σκοπό και όταν κλαίω, κάθεται εκεί και του μιλάω».

Ο Miyagi λατρεύει να τρώει μαρούλι ρόμινο και πικραλίδα, ενώ μερικές φορές τρώει πράσινα φασολάκια, φράουλες και ντομάτες ως λιχουδιά.

Πηγή: Athens Voice