Βεβαρημένη η υγεία της 14χρονης μετά το συμβάν στην Γλυφάδα

Φοβισμένη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η 14χρονη που δέχτηκε τη βάναυση επίθεση το βράδυ του Σαββάτου στη Γλυφάδα. Η καθημερινότητά της έχει μετατραπεί σε εφιάλτη, με τις αναμνήσεις της επίθεσης να την καταδιώκουν συνεχώς.

Σε βίντεο καταγράφεται ένα «μπουλούκι» ανήλικων να διασχίζει τον δρόμο λίγα μόλις μέτρα από το σημείο της επίθεσης, όπου η 14χρονη δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα. Αν και οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, την επόμενη μέρα επέστρεψαν στο σχολείο, επιδεικνύοντας το βίντεο του ξυλοδαρμού τους με μεγάλη χαρά. Όταν οι συμμαθητές τους εξέφρασαν ανησυχία για την κατάσταση της 14χρονης, η απάντησή τους ήταν προκλητική: «σταμάτα ρε, τι είναι αυτά που λες, θέλεις και συ να πάθεις τα ίδια;».

Η 14χρονη, έχοντας στο πλευρό της τους γονείς της, υποβάλλεται σε συνεχείς ιατρικές εξετάσεις λόγω των σοβαρών χτυπημάτων που έχει υποστεί. Ο πατέρας της δήλωσε: «Η υγεία της είναι ιδιαιτέρως βεβαρημένη από τη μέρα του συμβάντος μέχρι και σήμερα, οι πονοκέφαλοι και οι ζαλάδες, γιατί τα περισσότερα χτυπήματα και τα σημαντικά τα δέχτηκε στο κεφάλι».

Σύμφωνα με τον πατέρα της, η ανήλικη φαίνεται να μην υπέκυπτε στις επιθυμίες των ανήλικων δραστών να ενταχθεί στην κλίκα τους, κάτι που προκάλεσε την επιθετική τους αντίδραση και οδήγησε στην επίθεση.

ΕΡΤΝews: Χριστιάννα Μανιάτη

«Ουσιαστικά ούτε το ούτε το θύμα είχε αντιληφθεί ποιος ήταν ο λόγος που προκλήθηκε όλο αυτό», είπε για τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις δράσεις που κάνει η αστυνομία και έχουμε δει αποτέλεσμα ως προς αυτό.

Αν οι ίδιοι οι γονείς δεν βοηθήσουν όλους τους φορείς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, δεν θα έχουμε αποτελέσματα.

Δεν είναι δυνατόν γονείς 14χρονο παιδιών να μην γνωρίζουν που βρίσκονται και να μην γνωρίζουν ότι είναι ικανά να κακοποιήσουν με τέτοιο τρόπο ένα συνομήλικο παιδί, είπε η κ. Δημογλίδου, μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις», για τα χτυπήματα που δέχτηκε η 14χρονη από συνομήλικες μέχρι που την άφησαν αναίσθητη και αβοήθητη, ενώι κανένας από τους περαστικούς δεν ενδιαφέρθηκε. 

Συνελήφθησαν δύο συμμαθήτριες της και οι γονείς τους, ενώ σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Δημογλίδου, και τρίτο εμπλεκόμενο άτομο, ταυτοποιήθηκε και θα κληθεί να καταθέσει μαζί με τους γονείς ώστε να δοθεί η δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα μαζί με ιατροδικαστική εξέταση. «Δεν μιλάμε για αυτόφωρη διαδικασία, όμως θα κληθεί να καταθέσει κανονικά, να δώσει εξηγήσεις μαζί με τους γονείς και θα δοθεί η δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα μαζί με ιατροδικαστική εξέταση. Όμως το θέμα είναι ότι ούτε το θύμα ούτε η οικογένεια του θύματος μπορούν να αντιληφθούν για ποιο λόγο τελικά έχει γίνει αυτό».

Αν και το θύμα είχε έχει αναφέρει κάποια περιστατικά και τους προηγούμενους μήνες, δεν είχε αντιληφθεί ποιος ήταν ο λόγος που προκλήθηκε, ενώ το Σάββατο κατέθεσε μαζί με τον πατέρα του.

 

«Παρακολουθούσαν αμέτοχοι, χωρίς να συγκλονίζονται από αυτό που βλέπουν»
Όλο και περισσότερο βλέπουμε οικογένειες στις οποίες μεγαλώνουν και παιδιά τα οποία έχουν εξοικειωθεί πλέον με τη βία.

Αυτό ακριβώς βλέπουμε και στο βίντεο που έχει προβληθεί αυτές τις ημέρες με αυτό το περιστατικό.
Ουσιαστικά αυτό βλέπουμε παιδιά εξοικειωμένα με τη βία, παιδιά που δεν έχουν μάθει από τους γονείς τους ότι όταν αντιλαμβάνονται ένα τέτοιο περιστατικό, αν δεν επιθυμούν να επέμβουν γιατί μπορεί να νιώθουν φόβο, τουλάχιστον πρέπει να προσπαθήσουν να σταματήσουν αυτό που γίνεται μπροστά τους, να καλέσουν την αστυνομία.

Νομίζω ότι όλοι τους διέθεταν κινητά, όπως αποδείχτηκε, καθώς τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά αντί να καλέσουν την αστυνομία ή να καλέσουν έναν ενήλικα σε βοήθεια παρακολουθούν αμέτοχοι, χωρίς να συγκλονίζονται από αυτό που βλέπουν.