Traffic : Ένα από τα καλύτερα ψυχεδελικά γκρουπ στο μικροσκόπιο

Photo by Wikimedia Commons

10 τραγούδια του συγκροτήματος του μεγάλου Steve Winwood

Η κεντρική φιγούρα ήταν σίγουρα ο πολύς Steve Winwood, αλλά οι Traffic έχτισαν το δικό τους ξεχωριστό όνομα στη χρυσή εποχή του classic rock. Ιδρύθηκαν το 1967 στο Μπέρμιγχαμ και στις τάξεις τους είχαν σπουδαίους μουσικούς όπως οι Jim Capaldi, Dave Mason και Chris Wood. Επηρεασμένοι από την πειραματική διάθεση της εποχής, οι Traffic δε δίστασαν να ενσωματώσουν πολλά και διαφορετικά στοιχεία στο ροκ υλικό τους όπως ψυχεδέλεια, jazz και folk. Με το ντεμπούτο τους Mr. Fantasy έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση, κάτι στο οποίο βοήθησε και το επιτυχημένο single Paper Sun. 

Οι Winwood και Capaldi παρέμειναν καθ' όλη την καριέρα των Traffic, οι οποίοι έμειναν στην ιστορία ως ένα γκρουπ πρωτεργάτης της progressive rock σκηνής, επηρεάζοντας όσο λίγοι τα μετέπειτα γκρουπ του είδους. Η δισκογραφία τους αξίζει ενδελεχούς έρευνας, ωστόσο σίγουρα αξίζει να αρχίσει κάποιος από το εξαιρετικό "John Barleycorn Must Die", ένα από τα καλύτερα album της δεκαετίας. 

Ακολουθούν 10 χαρακτηριστικά τραγούδια των Traffic για αρχή της περιήγησης στη δισκογραφία τους. Χωρίς χρονολογική ή αξιολογική σειρά.