Ο Roger Waters απαντά στον Nick Cave που επικρίνει τη στάση του στο BDS: "Δεν είναι περίπλοκο, Nick"

Σε ένα μήνυμα  στο Instagram που δημοσίευσε στους 1,3 εκατομμύρια ακολούθους του, ο συνιδρυτής των Pink Floyd εξήγησε ότι ο Independent δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τις δηλώσεις του Cave και τον πλησίασε για ένα σχόλιο. «Ας δούμε αν θα το δημοσιεύσουν ή όχι», είπε ο Γουότερς στο βίντεο και διάβασε το σχόλιό του δυνατά.

Είπε, εν μέρει: «Αγαπητέ Independent, εδώ είναι η απάντησή μου στον Αυστραλό τύπο. Νικ Κέιβ. Νικ γαμημένο Κέιβ. Η Παλαιστίνια μητέρα/πατέρας κουβαλάει τα κομμάτια του νεκρού παιδιού της ή του νεκρού παιδιού του πίσω στον πικρό δρόμο στο πουθενά μέσα σε μια πλαστική σακούλα, σταματάει στην άκρη του δρόμου για να χαράξει ένα μήνυμα στα ερείπια. Νικ ιδού το μήνυμα.

«Αγαπητέ Nick Cave, εμείς, οι αυτόχθονες λαοί της Παλαιστίνης, σε αυτήν την αγωνία, σας παρακαλούμε, μην περάσετε τη γραμμή του μπετό του BDS για να τραγουδήσετε για το δείπνο σας στο Ισραήλ. Δεν είναι περίπλοκο, Νικ. Δεν είναι περίπλοκο.

«Αυτή η πράξη - τραγουδώντας για το δείπνο σου στο Ισραήλ, Νικ - αυτή η πράξη χρησιμεύει για να σβήσει την 75χρονη σιωνιστική ισραηλινή κατοχή, την κλοπή γης, το απαρτχάιντ και τη γενοκτονία του λαού μας, Νικ. Παρακαλώ, παρακαλώ, ακολουθήστε το παράδειγμα του Roger Waters και του Brian Eno και πολλών, πολλών χιλιάδων άλλων που δραστηριοποιούνται στο κίνημα BDS. Νικ, πρόσεχε».

Video Url