Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έμεινε στους 8 η εθνική μας .Ήττα από την Σερβία στο πόλο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 12η ΗΜΕΡΑ / ΠΟΛΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISS

Μετά από ένα ματς θρίλερ, η εθνική ομάδα πόλο ανδρών ηττήθηκε 12-11 από τη Σερβία και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σ’ ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, η Εθνική μας ισοφάρισε στα 6”, αλλά δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του Ρίο και Τόκιο σκόραραν και με το 12-11 πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Εθνική μας ομάδα, καθώς ο Ζερδεβάς σταμάτησε την πρώτη επίθεση των Σέρβων και αντίστοιχα οι Έλληνες διεθνείς σκόραραν στη δική τους πρώτη επίθεση στο ματς, με τον Παπανικολάου να βάζει σε θέση οδηγού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ωστόσο, οι “πλάβι” είχαν συνεχώς την απάντηση σε κάθε γκολ της Εθνικής. Η Ελλάδα πήρε τρεις φορές το προβάδισμα κι άλλες τόσες ισοφαρίστηκε, με το πρώτο οκτάλεπτο να κλείνει με το ισόπαλο 3-3 και τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να έχουν 0/2 σουτ στον παραπάνω, ενώ ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης έστειλε την μπάλα δύο φορές στα δοκάρια του Φιλίποβιτς.

 

Με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου, οι Έλληνες διεθνείς αστόχησαν στην επίθεση και στην τρανζίσιον άμυνα υπέπεσαν σε αποβολή, με τους Σέρβους να σκοράρουν στον παραπάνω με τον Μάντιτς και να παίρνουν για πρώτη φορά το προβάδισμα στο παιχνίδι με το 4-3. Ο Κάκαρης ισοφάρισε άμεσα, αλλά ο Ράσοβιτς έβαλε ξανά μπροστά την Σερβία με 5-4. Η απάντηση ήρθε από τον Παπαναστασίου, ο οποίος έκανε το 5-5 και ο Μάντιτς, που έκανε μεγάλη “ζημιά” στην Ελλάδα, με τρίτο προσωπικό τέρμα διαμόρφωσε το 6-5. Αυτό ήταν και το σκορ στα μισά του αγώνα, με την Εθνική μας να χάνει μεγάλη διπλή ευκαιρία στον παραπάνω στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γενηδουνιά έφερε το ματς στα ίσια στα πρώτα λεπτά του τρίτου οκταλέπτου, με τον διεθνή περιφερειακό να κάνει το 6-6 κι ενώ προηγουμένως ο Φουντούλης είχε στείλει την μπάλα στο δοκάρι, με τους Σέρβους να αστοχούν σε επίθεση στον παραπάνω. Πάντως, η Εθνική μας ομάδα είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία κι αυτό την βοήθησε να ξαναπάρει τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια της. Ο Σκουμπάκης έκανε το 7-6 κι έβαλε μετά από ώρα την Ελλάδα μπροστά στο σκορ, με τον σπουδαίο αριστερόχειρα Ντούσαν Μάντιτς να ισοφαρίζει σε 7-7 και να λύνει τον “γόρδιο δεσμό” της ελληνικής άμυνας, καθώς οι Σέρβοι χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από έξι λεπτά για να σκοράρουν.

Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε το τρίτο οκτάλεπτο, έχοντας το προβάδισμα με 9-8 και ο Δημήτρης Σκουμπάκης ήταν ο πρωταγωνιστής, καθώς ο διεθνής αμυντικός της Νόβι Μπέογκραντ σημείωσε τρία συνεχόμενα γκολ.

To τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο της αναμέτρησης άρχισε με τον Ράσοβιτς να ισοφαρίζει σε 9-9.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 5-6, 9-8, 11-12