Ritchie Blackmore : Συγκρίνει Hendrix και Clapton σε παλιά του συνέντευξη

Photo by Wikimedia Commons

Η δήλωση του Blackmore που είχε προκαλέσει αίσθηση

Ήταν και είναι ένας από τους σπουδαιότερους ροκ κιθαρίστες. O Ritchie Blackmore έγραψε ιστορία με τους Deep Purple και Rainbow, μεγαλουργώντας στις δεκαετίες του 70 και του 80. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη folk μουσική μέσα από τους Blackmore's Night. Οι δηλώσεις του πάντα προκαλούσαν αίσθηση και μία τέτοια παρουσιάζεται εδώ. 

Στα τέλη των 60s οι Jimi Hendrix και Eric Clapton ήταν οι δύο σημαντικότεροι της εποχής. Ο πρώτος με την προσωπική του καριέρα, ενώ ο Clapton με τους Cream, ύστερα από τη θητεία του στους Bluesbreakers του John Mayall. Μιλώντας στο περιοδικό Creem, πριν από πέντε δεκαετίες περίπου, ο Ritchie Blackmore είχε πάρει ξεκάθαρη θέση : 

"Όταν είδα τον Hendrix για πρώτη φορά, έπαιζε πίσω από την πλάτη και το κεφάλι του, πράγματα που είχαν γίνει. Στη συνέχεια όμως κυκλοφόρησαν τα Axis:Bold As Love και Electric Ladyland που ήταν η επιτομή του ροκ. Από τότε όλοι προσπαθούν να τον αντιγράψουν. Προσωπικά παράτησα όλον αυτόν τον ανταγωνισμό πριν πέντε χρόνια, δε με νοιάζει. Δε θα μπορούσα να νοιάζομαι λιγότερο για άλλους κιθαρίστες. Ο Hendrix μου έδωσε πίστη στη μουσική σκηνή. Όταν εμφανίστηκαν οι Cream, σκέφτηκα "Όλα αυτά συμβαίνουν ξανά". Αν και ποτέ δεν με ξετρέλανε το παίξιμο του Clapton, ήταν καλό και δανειζόταν πολλά από τα αγγλικά blues. Είχε καλό ήχο, αλλά για μένα ο Hendrix ήταν ο κορυφαίος γιατί μπορούσε να γράφει, να τραγουδάει, να παίζει. Δυστυχώς το "έσκασε" το 1970"