Πέθανε ξαφνικά ο Martin Phillips ιδρυτής και ηγέτης των Chills

Ο Μάρτιν Φίλιπς, ιδρυτής και frontman του σημαντικού νεοζηλανδικού ροκ συγκροτήματος The Chills, πέθανε σε ηλικία 61 ετών.

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης των Chills την Κυριακή 28 Ιουλίου, ο Phillipps πέθανε απροσδόκητα. Οι Otago Daily Times ανέφεραν ότι ο Phillipps εισήχθη πρόσφατα στο νοσοκομείο Dunedin με ηπατικά προβλήματα.

Με την υπογραφή της Flying Nun Records, οι  Chills ήταν οι πρώτοι πρωτοπόροι του είδους Dunedin, το οποίο συνδύαζε στοιχεία πανκ ροκ με ψυχεδελική κιθάρα. Συγκροτήματα όπως οι R.E.M., Pavement, Yo La Tengo, Mudhoney θα ανέφεραν το Dunedin ως επιρροή στη μουσική τους.

Το άλμπουμ των Chills του 1990, Submarine Bells, πήγε στο Νο. 1 στην πατρίδα τους τη Νέα Ζηλανδία, ενώ η συνέχεια του, το Soft Bomb, έφτασε στο Νο. 3. Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων τραγουδιών του συγκροτήματος περιλαμβάνονταν τα «Pink Frost», «I Love My Δερμάτινο μπουφάν», «Heavenly Pop Hit», το οποίο αποδείχτηκε crossover επιτυχία στην Αμερική, φτάνοντας στο Νο. 17 του πίνακα Alternative Airplay του Billboard.

Video Url