Πέθανε ο Pascal Danel του Kilimanjaro

Ο Jean-Jacques Pascal γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 1944.Έφυγε από το σχολείο του για να γίνει σχοινοβάτης για ένα περιοδεύον τσίρκο. Ήταν σε αυτό το σημείο που πήρε το καλλιτεχνικό του όνομα. Ένας τραυματισμός μετά από πτώση ολοκλήρωσε τις μέρες του και στράφηκε στη σύνθεση τραγουδιών ως μέρος της ανάρρωσής του.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής το 1962. Μετά από δύο μικρές επιτυχίες, σημείωσε ένα νούμερο 1 hit single στη Γαλλία και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με το "La Plage aux Romantiques",έναν χρυσό δίσκο το 1966, ενώ το 1967 ακολούθησε η διεθνής επιτυχία του "Kilimandjaro" ένα πλατινένιο και νούμερο 1 σινγκλ, ηχογραφημένο από τον Danel σε έξι γλώσσες. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε περισσότερες από 180 φορές από διάφορους διεθνείς καλλιτέχνες και είναι ένα από τα μεγαλύτερα γαλλικά πρότυπα της δεκαετίας.

Στη συνέχεια ηχογράφησε πολλά από τα τραγούδια του όχι μόνο στα γαλλικά, αλλά και στα ιταλικά, τα ισπανικά ή τα ιαπωνικά, ενώ έκανε και διεθνείς περιοδείες. Το 1972, ήρθε στην τρίτη θέση στο φεστιβάλ τραγουδιού Rose d'Or d'Antibes τραγουδώντας το "Ton âme".

Video Url

 

Ακολούθησαν πολλές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου νούμερο ένα με το "Comme une enfant" και αρκετές επιτυχίες στο Top 10 στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Κάποια άλλα σινγκλ ήταν μόνο μικρές επιτυχίες. Το 1979, το "La Plage aux romantiques" ξαναμπήκε στο Top 5, ο Danel περιόδευσε ξανά και κυκλοφόρησε ένα ζωντανό άλμπουμ, καθώς και νέα τραγούδια. Επέστρεψε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ως επιτυχημένος τηλεοπτικός παραγωγός, και ξαναχτύπησε στα charts το 1989 με μια συλλογή που παρήγαγε ο γιος του, Jean-Pierre, κιθαρίστας και παραγωγός, κερδίζοντας στον Danel έναν ακόμη χρυσό δίσκο. Το τελευταίο του άλμπουμ με νέο υλικό κυκλοφόρησε το 2000.

Video Url