Πέθανε ο κορυφαίος συνθέτης Jerry Fuller, ‘Young Girl,’ ‘Travelin’ Man’,Show and Tell,

Ο Jerry Fuller, τραγουδοποιός και παραγωγός του οποίου οι Νο. 1 επιτυχίες περιλάμβαναν το "Travelin' Man" του Ricky Nelson, το "Young Girl" του Gary Puckett & the Union Gap, το "Show and Tell" του Al Wilson και το U.K των Knickerbockers. Ο κορυφαίος του chart "Lies", πέθανε στα 85 του. Πέθανε στο σπίτι του στο Sherman Oaks την Πέμπτη το βράδυ, όπου λέγεται ότι ήταν περιτριγυρισμένος από την οικογένεια και τους αγαπημένους του. η αιτία ήταν επιπλοκές από καρκίνο του πνεύμονα.

Ο γεννημένος στο Τέξας Fuller είχε επίσης μια σύντομη καριέρα ως καλλιτέχνης ηχογράφησης, κυκλοφορώντας ένα μοναχικό σόλο άλμπουμ και αρκετά συγκρατημένα σινγκλ με ποπ-ροκ ύφος το 1959-61, προτού βρει πολύ μεγαλύτερη επιτυχία γράφοντας και παραγωγός για τους συγχρόνους του. πολλαπλά είδη.

Video Url

 

Μεταξύ των εκατοντάδων καλλιτεχνών που ηχογράφησαν τις 1.000 και πλέον συνθέσεις του ήταν οι Reba McEntire, Gene Vincent, Cher, Glen Campbell, Ray Price, Don McLean, Sam Cooke, Ray Charles, Barbara Mandrell, Percy Sledge, Eddy Arnold, Marty Robbins, Vanessa Williams. , Lee Greenwood, Steve Wariner, Lynn Anderson, Kingston Trio, Pat Boone, Hank Snow, Billy J. Kramer και Lou Rawls. Πρόσθετοι πελάτες παραγωγής ήταν οι Johnny Mathis, Roger Miller, Peabo Bryson και Collin Raye.

Video Url

 

Η μεγαλύτερη επιτυχία ως παραγωγός σε τραγούδια που δεν έγραψε ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτη με το κλασικό «Lies» σε στυλ Beatles των Knickerbockers,   και το "Show and Tell" του Wilson, το οποίο πήγε στο top of the soul καθώς και στο pop chart το 1973.

Ήταν η δουλειά του με τον Ricky Nelson (αργότερα γνωστό ως "Rick") που έβαλε για πρώτη φορά τον Fuller στον χάρτη της μουσικής βιομηχανίας ως συγγραφέα σε μεγάλο βαθμό. Ο Νέλσον ηχογράφησε συνολικά περίπου 20 τραγούδια του Φούλερ, πολλά από τα οποία τραγουδήθηκαν στο επιτυχημένο τηλεοπτικό σόου "The Adventures of Ozzy and Harriet" καθώς και άφησαν το στίγμα τους στο ραδιόφωνο. Το «Travelin’ Man», το οποίο ο Φούλερ παρουσίασε με τον καλό του φίλο Γκλεν Κάμπελ, γράφτηκε έχοντας κατά νου τον Σαμ Κουκ, αλλά κατέληξε στα χέρια του Νέλσον και έφτασε στο Νο. 1 στο Billboard chart και στο Νο. 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλες επιτυχίες των αρχών της δεκαετίας του '60 για τον Nelson μέσω του Fuller ήταν τα "Young World" (Νο. 5), "It's Up to You" (Νο. 6) και "A Wonder Like You" (Νο. 11).

Οι Gary Puckett & the Union Gap αποδείχτηκε ότι ήταν ο πιο αξιόπιστος πελάτης παραγωγής του, ξεκινώντας με το ντεμπούτο σινγκλ του γκρουπ με τη βοήθεια των Wrecking Crew, "Woman, Woman", το οποίο έφτασε στο Νο. 4 στο Hot 100. Ο Puckett και η παρέα πήγαν από το "Woman  με το δεύτερο σινγκλ τους, το «Young Girl», το οποίο έφτασε στο Νο. 1. . Το τρίτο τους σινγκλ μαζί, το "Lady Willpower", που γράφτηκε επίσης αποκλειστικά από τον Fuller, πήγε στο Νο. 1 στο Cashbox και στο Νο. 2 στο Billboard. Το σερί συνεχίστηκε καθώς ένα τέταρτο συνεχόμενο τραγούδι έφτασε στο top 10 - το "Over You", το οποίο έφτασε στο Νο. 7 το 1968.

Video Url

 

Η παραγωγική επιτυχία του Fuller συνεχίστηκε με τον O.C. Smith και το "Little Green Apples", ένα Νο. 2 επιτυχία στο Hot 100 το 1968, χτυπώντας το ίδιο σημείο στο R&B chart.

Ο Fuller συνεργάστηκε επίσης με τον Mark Lindsay, ο οποίος έκανε σόλο καριέρα εκτός από τους Paul Revere και τους Raiders, με το "Arizona" να φτάνει στο top 10.