Στ. Κασσελάκης : Το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω

«Το κόμμα της μαύρης σακούλας, το κόμμα που έκανε την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη χρωστώντας μισό δισ. ευρώ, μας προκαλεί», τονίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Το κόμμα που κρύβει τη ρύθμιση χρέους του από τους πολίτες, μας προκαλεί. Το κόμμα που αρνείται να δημοσιοποιούνται οι ρυθμίσεις χρεών των πολιτικών, μας προκαλεί», σχολιάζει και καταλήγει:

«Σε ό,τι με αφορά, το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του».

 

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης σχολιάζοντας τα λεγόμενα του προέδρου του κόμματος, παραδέχτηκε ότι «όλα τα κόμματα έχουν μαύρα».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ένθερμος υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, παραδέχτηκε  -εμμέσως πλην σαφώς - ότι υπάρχει «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να μιλήσει για «rebranding» του κόμματος, αφήνοντας, ωστόσο, αιχμές κατά του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «μαύρο χρήμα». Παράλληλα, έκανε στροφή 180 μοιρών στο ενδεχόμενο μιας ενιαίας κεντροαριστεράς.

Ειδικότερα, ο Στ. Κασσελάκης παρουσίασε ένα κόμμα με αμιγώς αρχηγοκεντρικό προφίλ, με μια διαφορετική ιεραρχία και ένα αλλαγμένο πολιτικό προσωπικό, το οποίο θα υλοποιήσει ενόψει του Καταστατικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε υπαινιγμούς για χάος», το οποίο παρέλαβε ως προς τα οικονομικά του κόμματος, ενώ προανήγγειλε ένα νέο κύκλο απολύσεων, λέγοντας πως «δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού». Παράλληλα, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε περί «μαύρου χρήματος». Είπε χαρακτηριστικά: «Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: ''πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα''. Λοιπόν - Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

 

«Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε σε φτηνές πρακτικές και συκοφαντίες χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντί να εκτοξεύει λάσπες και ύβρεις κατά της Νέας Δημοκρατίας τον καλούμε να αποκαλύψει "ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θέλει να σπάσει ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσει μαζί του", όπως ο ίδιος δήλωσε» αναφέρουν πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την νέα ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη. «Αυτό που υπαινίχθηκε ότι υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα παραδέχθηκε ακόμα και ο βουλευτής του κ. Ευάγγελος Αποστολάκης;» ρωτούν.