Massive Attack : Ακυρώνουν συναυλία τους ως ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας

Photo by Wikimedia Commons

Η εμφάνιση τους στη Γεωργία ακυρώνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση

H παρέμβαση της αστυνομίας σε ειρηνικές διαδηλώσεις, ήταν η αιτία ακύρωσης της προγραμματισμένης συναυλίας των Massive Attack στη Γεωργία, οι οποίοι μιλάνε για "επίθεση σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα". Εδώ και μήνες, η Τιφλίδα έχει γίνει μάρτυρας πολλών διαδηλώσεων κατά νομοσχεδίου το οποίο έχει την επονομασία "Νόμος των Ξένων Πρακτόρων". Πρόκειται για νόμο που αφορά τη μείωση των χρημάτων που εισρέουν στη χώρα, με τα ΜΜΕ και τις ΜΚΟ που λαμβάνουν περισσότερο από το 20% των χρημάτων τους από άλλες χώρες να θεωρούνται πλέον ως "Οργανισμοί που ενεργούν για το συμφέρον μιας ξένης δύναμης"

Το νομοσχέδιο θα μπει σε εφαρμογή στο τέλος του καλοκαιριού. Ανάμεσα σε αυτούς που αντιτάχθηκαν ήταν και η Πρόεδρος της χώρας Salome Zourabishvili.

Οι Massive Attack υποστήριξαν ότι «ξυλοκόπημα, συλλήψεις, απειλές και βία» συνέβησαν «κατά ειρηνικών διαδηλωτών, ακτιβιστών και αντιπάλων, μαζί με νόμους που σπιλώνουν την κοινωνία των πολιτών και αρνούνται τα δικαιώματα των LGBTI, αντίκεινται σε όλα όσα υποστηρίζουμε».

Επίσης το συγκρότημα δήλωσε πως "Ξυλοκόπημα, συλλήψεις, απειλές και βία συνέβησαν κατά ειρηνικών διαδηλωτών, ακτιβιστών και αντιπάλων, μαζί με νόμους που σπιλώνουν την κοινωνία των πολιτών και αρνούνται τα LGBTI δικαιώματα, κάτι που αντιτίθεται σε ό,τι πρεσβεύουμε

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του γκρουπ στο Twitter (X) :