Πεσμένος στα βράχια βρέθηκε νεκρός ο Μόσλεϊ, μάλλον από την καρδιά του

Νεκρός εντοπίστηκε λίγο από πριν τις έντεκα το πρωί ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC στη Σύμη, Μάικλ Μόσλεϊ. Ο 67χρονος βρέθηκε λίγα μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας χάρη στις αποκλειστικές λήψεις του συνεργείου του EΡΤΝews.

«Ο Αντώνης Μυστιλόγλου ήταν με την κάμερα και εμείς με το μικρόφωνο. Τον εντοπίσαμε όταν μπαίναμε στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας. Ο Αντώνης κατέγραφε συνεχώς με την κάμερα και στην πορεία, βλέποντας το υλικό που είχε τραβήξει είδε ότι κάτι περίεργο ήταν κοντά στο φράχτη, 50 μ. από τη θάλασσα και διαπιστώσαμε μετά στο ζουμ ότι όντως ήταν αυτός ο άνθρωπος, διότι γυάλιζε το ρολόι του. Ήταν σε ύπτια θέση» περιέγραψε o δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον κάμεραμαν και στον Μιαούλη. Είμασταν μαζί. Είδε (σ.σ. ο εικονολήπτης Αντώνης Μυστιλόγλου) κάποιο αντικείμενο. Κάναμε ανάλυση και τελικά είναι το πτώμα του δημοσιογράφου που ψάχνουμε όλες αυτές τις μέρες» δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης.

Αυτή την στιγμή στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 67χρονου βρίσκεται ο ιατροδικαστής, όπως κατέγραψε το δημοσιογραφικό συνεργείο του ΕΡΤΝews.

«Ο άνθρωπος φαινόταν ότι έπεσε ανάσκελα» ανέφερε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός στα βράχια. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην καρδιά του και έπεσε στα βράχια» όπως μετέδωσε ο Αριστείδης Μιαούλης με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν ότι ο Μόσλεϊ ήταν νεκρός εδώ και αρκετές ημέρες. Ωστόσο, όπως είπε, δεν είναι ακόμη σαφές αν ο θάνατός του επήλθε από την πτώση ή από κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

«O 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σύμης, ο άτυχος παρουσιαστής κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε -άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Παπακαλοδούκας.

Πεσμένος στα βράχια βρέθηκε νεκρός ο Μόσλεϊ – Πώς τον εντόπισε ο εικονολήπτης του EΡΤΝews
Οι Αρχές ζητώντας επιπλέον στοιχεία από τη σύζυγό του γνώριζαν ότι είχε μαζί του, εκτός από το πορτοφόλι του, και το ρολόι του που δεν ήταν ψηφιακό.

Ο Μάικλ Μόσλεϊ παραθέριζε στο νησί της Σύμης και η τύχη του αγνοούνταν από το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουνίου. Ο 67χρονος είχε πάει για μπάνιο και επέστρεφε με τα πόδια από δυσπρόσιτη παραλία. Ο Dr. Michael Mosley ήταν διάσημος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από τις εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ ήταν αυτός που εφηύρε τη διαλειμματική νηστεία 5:2 αρκετά διαδεδομένη στη Βρετανία. Ήταν τακτικός συνεργάτης στην «ναυαρχίδα» της πρωινής ζώνης του ITV “This Morning” αλλά και σε άλλες εκπομπές του BBC. Στη Σύμη εκτός από τη σύζυγό του βρίσκονται και τα παιδιά του.

Πιθανόν στο νοσοκομείο της Ρόδου για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής θα μεταφερθεί το πτώμα του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα να μεταβεί στο νησί ιατροδικαστής.

ERT.gr, Ρεπορτάζ: Αριστείδης Μιαούλης