Σλούκας: «Μπορείτε να μου πείτε μια καλύτερη ιστορία;»

Ο πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ της Euroleague στο Βερολίνο, Κώστας Σλούκας, αναρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του ευρωπαϊκού θριάμβου του Παναθηναϊκού: «μπορείτε να μου πείτε μια καλύτερη ιστορία; Να πας από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και να πάρεις την κούπα; Αυτή είναι η καλύτερη ιστορία. Δεν υπάρχει καλύτερη».

Αναλυτικά: 
«Ευχαριστώ τον κόουτς Αταμάν. Με εμπιστεύτηκε από την πρώτη μέρα. Πιστεύω σε εκείνον κι αυτός σε μένα, έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Είπε από την πρώτη μέρα να πάρει ο κόσμος εισιτήρια για το Final 4 και τώρα ποιος να του πει τι; Κερδίσαμε και είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, πανάξια. Είμαι περήφανος για όλους.

Πέρυσι ήταν... πέρυσι. Ήμουν σε άλλη ομάδα. Φέτος υποφέραμε πολύ, αλλά είχαμε πίστη, μέρα με τη μέρα. Εδώ είναι η οικογένειά μου, μείναμε ενωμένοι, δουλέψαμε και πετύχαμε κάτι ιστορικό. Ο Παναθηναϊκός για δώδεκα χρόνια ήταν εκτός των μεγάλων στιγμών κι αυτό που πετύχαμε ήταν κάτι απίστευτο.

Ο κόουτς ήταν ο πρώτος που πίστεψε σε μένα, είχε ένα όνειρο και το κάναμε πραγματικότητα. Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, στην ομάδα και το πέτυχε. Ίσως να μην περιμέναμε να το πάρουμε από την πρώτη χρονιά, αλλά τα καταφέραμε. Με τη Μακάμπι υποφέραμε, αλλά αποδείξαμε εδώ στο Final 4 πως είμαστε η καλύτερη ομάδα κερδίζοντας με 16 πόντους τον ημιτελικό και με 15 τον τελικό.

Ο κ. Αταμάν είναι ο ηγέτης της ομάδας. Εμπιστεύεται τους παίκτες και τους δίνει το χρόνο και το χώρο να κάνουν τη δουλειά τους. Ήμουν εκτός για δέκα μέρες λόγω τραυματισμού, δεν έπαιξα καλά στον ημιτελικό, αλλά ο κόουτς ξέρει τι μπορώ να κάνω εγώ και τι ο καθένας μας. Ο Ναν μπήκε την ώρα που τον θέλαμε, έβαλε μεγάλα καλάθια και κερδίσαμε. Χωρίς τον κόουτς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα».

Μιλώντας για τη μετακίνηση του ίδιου από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, αλλά και αυτή του Αταμάν από την Αναντολού Εφές στους «πράσινους», είπε: «Φυσικά, υπάρχει ρίσκο, έφυγε από μια ομάδα που ήταν στην κορυφή και ο Παναθηναϊκός ήταν 17ος. Όμως είχε την πίστη και το πίστευε από την πρώτη μέρα πως θα τα καταφέρει. Όσο για μένα, μπορείτε να μου πείτε μια καλύτερη ιστορία; Να πας από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και να πάρεις την κούπα; Αυτή είναι η καλύτερη ιστορία. Δεν υπάρχει καλύτερη».

του απεσταλμένου  στο Βερολίνο, Θοδωρή Ψωμά