O Στέφανος Κασσελάκης ψάχνει φθηνή φέτα στα σούπερ μάρκετ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβασε βίντεο στο ΤikTok όπου ψάχνει την φέτα που κοστίζει 6.28 το κιλό, μετά από τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή, δίνοντας έτσι συνέχεια στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επισκέφθηκε σούπερ μάρκετ αναζητώντας την καλύτερη τιμή, αρνήθηκε να δοκιμάσει φέτα λέγοντας ότι κάνει δίαιτα.  

Μετώπικη για την φέτα στη Βουλή
Αφορμή για τη σύγκρουση αυτή στάθηκαν δύο σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα οποία επιχείρησε να αποδείξει ότι, χάρη στις πολιτικές της κυβέρνησης, καταγράφονται μειώσεις τιμών στα προϊόντα αυτά στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι στην Ελλάδα η φέτα στοιχίζει 6,28 ευρώ το κιλό, ενώ αναφερόμενος στην τιμή του λαδιού κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πει «στον αρχηγό σας την επόμενη φορά που θα κάνει σποτάκι, να συγκρίνει τουλάχιστον παρεμφερή προϊόντα, όχι κανονικό λάδι με βιολογικό και σε διαφορετικές συσκευασίες. Διότι μπορεί μεν επιτυχημένος επιχειρηματίας να είναι, αλλά για λαδέμπορας δεν κάνει»

 

Όσον αφορά λοιπόν στο λάδι, την απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook, και παραθέτοντας φωτογραφίες από τις τιμές του λαδιού στην Ελλάδα και στη Γερμανία, όπου είναι φθηνότερο, έγραψε: «Ο Πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής ότι συγκρίνω τιμές βιολογικού ελαιόλαδου με μη βιολογικό. Βιολογικό λάδι 750ml στη Γερμανία των τριπλάσιων μισθών: 10,69€. Βιολογικό λάδι 750ml στην Ελλάδα: 15,17€.»

 

Athens Voice