Richard Sherman, πέθανε ο βραβευμένος με όσκαρ συνθέτης του Mary Poppins,

Ο Richard M. Sherman, ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης, ο οποίος μαζί με τον αείμνηστο αδερφό του Robert, συνέθεσε μουσική για κλασικές ταινίες όπως Mary Poppins, Chitty Chitty Bang Bang, The Jungle Book και The Many Adventures of Winnie the Pooh, πέθανε σε ηλικία 95 ετών.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγικής τους καριέρας, οι Shermans συνέθεσαν πάνω από 1.000 τραγούδια για περισσότερες από 50 ταινίες και ήταν υπεύθυνοι για περισσότερα μουσικά τραγούδια από οποιοδήποτε άλλο δίδυμο στην ιστορία του κινηματογράφου, σύμφωνα με το Billboard.

Άλλες αξιοσημείωτες κινηματογραφικές συνθέσεις των αδελφών  περιελάμβαναν τα The Aristocats, Bedknobs and Broomsticks, Charlotte's Web και The Tigger Movie.

Επιπλέον, οι Shermans συνέθεσαν το "It's a Small World (After All)" για το ομώνυμο θεματικό πάρκο της Disney και έγραψαν το "You're Sixteen", το οποίο αργότερα έγινε Νο. 1 επιτυχία για τον Ringo Starr.

 

Οι διακρίσεις των Shermans περιελάμβαναν συνολικά εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ με δύο νίκες. τέσσερις υποψηφιότητες για Grammy με δύο νίκες. και 23 άλμπουμ με χρυσή ή πλατινένια πιστοποίηση.

Συγκεκριμένα, η μουσική του ντουέτου για τη Mary Poppins, με εμβληματικά τραγούδια όπως τα "A Spoonful of Sugar", "Supercalifragilisticexpialidocious" και "Chim Chim Cher-ee", κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής στα Όσκαρ το 1964, με το " Chim Chim Cher-ee» παίρνοντας το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.

Το 1968, οι Shermans κέρδισαν την τρίτη τους υποψηφιότητα για Όσκαρ χάρη στο «Chitty Chitty Bang Bang» που ήταν φιναλίστ στην κατηγορία Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού. Τρία χρόνια αργότερα, πήραν άλλες δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ για τη δουλειά τους στα Bedknobs and Broomsticks: Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική και Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική, η τελευταία για το τραγούδι «The Age of Not Believing».

Video Url

 

Video Url

 

Video Url