BBC : Απαντάει σε παράπονα για το διαγωνισμό της Eurovision

10 τραγούδια για την eurovision που δεν πέρασαν απαρατήρητα

Ο φετινός διαγωνισμός δεν άφησε ευχαριστημένο όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με πληροφορίες του nme.com, το δίκτυο του BBC απάντησε σε παράπονα κάποιων τηλεθεατών για την τηλεοπτική κάλυψη του διαγωνισμού της Eurovision. Συγκεκριμένα το δίκτυο είπε μέσω εκπροσώπου του πως "Ορισμένες πτυχές της μετάδοσης... δεν ήταν αρεστές από όλους". Σε κάθε περίπτωση, τα νούμερα της τηλεθέασης ήταν μειωμένα σε σχέση με πέρυσι, ίσως και λόγω των πολλών αντιπαραθέσεων και απαιτήσεων μερίδας του κόσμου για μποϊκοτάζ.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκε η συμπερίληψη του Ισραήλ, εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με την Παλαιστίνη. Φέτος, ο διαγωνισμός δέχτηκε κριτική για τη συμπερίληψη του Ισραήλ εν μέσω του ρόλου του στη συνεχιζόμενη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης. Πολλές οργανώσεις, ανάμεσά τους και LGBT+, ζήτησαν το μποϊκοτάζ του διαγωνισμού, εν προκειμένω και στην Αγγλία. Αντίστοιχα, περίπου 1000 Σουηδοί και 1400 Φινλανδοί καλλιτέχνες υπέγραψαν παρόμοια αιτήματα. Στην Ιρλανδία, 400 καλλιτέχνες έκαναν κάλεσμα προς τους συμμετέχοντες να μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό.

Η διοργανώτρια Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) αναφέρει σε δήλωση της πως "ορισμένοι διαγωνιζόμενοι δεν σεβάστηκαν το «πνεύμα κανόνων»" μετά από τον αμφιλεγόμενο διαγωνισμό.