Charlie Colin, μπασίστας, ιδρυτικό μέλος των Train νεκρός σε ηλικία 58 ετών από πτώση στο μπάνιο

Ο Τσάρλι Κόλιν, μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του αμερικανικού ποπ-ροκ συγκροτήματος Train, γνωστός για τις πρώτες επιτυχίες του όπως το "Drops of Jupiter" και το "Meet Virginia", πέθανε. Ήταν 58.

Η αδερφή του Κόλιν, Κάρολιν Στίβενς, επιβεβαίωσε τον θάνατο του αδελφού της στο Associated Press την Τετάρτη. Πέθανε αφού γλίστρησε και έπεσε στο ντους ενώ πρόσεχε σπίτι για έναν φίλο του στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, .

Ο Colin μεγάλωσε στην Καλιφόρνια και τη Βιρτζίνια και φοίτησε στο Berklee College of Music στη Βοστώνη.

Έπαιξε σε ένα συγκρότημα που ονομαζόταν Apostles after College με τον κιθαρίστα Jimmy Stafford και τον τραγουδιστή Rob Hotchkiss. Το συγκρότημα τελικά διαλύθηκε και ο Colin μετακόμισε στη Σιγκαπούρη για ένα χρόνο για να γράψει jingles.

Τελικά, οι Colin, Hotchkiss και Stafford μετακόμισαν στο Σαν Φρανσίσκο, όπου οι Train σχηματίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '90 με τον τραγουδιστή Pat Monahan. Ο Colin έφερε τον ντράμερ Scott Underwood για να ολοκληρώσει το γκρουπ, σύμφωνα με μια συνέντευξη με τους Colin and Hotchkiss στο περιοδικό αποφοίτων του Berklee.

Ως ιδρυτικό μέλος των Train, ο Colin έπαιξε στους τρεις πρώτους δίσκους του συγκροτήματος, το ομώνυμο άλμπουμ του 1998, το "Drops of Jupiter" του 2001 και το "My Private Nation" του 2003. Οι δύο τελευταίες κυκλοφορίες πήγαν στο Νο. 6 στο Billboard 200 chart.

Το "Meet Virginia", από το ντεμπούτο άλμπουμ των Train έφτασε στα 20 καλύτερα του Billboard Hot 100, αλλά ήταν το δεύτερο άλμπουμ τους, "Drops of Jupiter", που επιβεβαίωσε την επιτυχία του συγκροτήματος.

Το οκτώ φορές πλατινένιο ομώνυμο κομμάτι «Drops of Jupiter (Tell Me)» — το οποίο περιλαμβάνει τον πιανίστα των Rolling Stones ′ session μουσικό, Chuck Leavell και τον ενορχηστρωτή εγχόρδων του Leonard Cohen, Paul Buckmaster, και γράφτηκε για τον θάνατο της μητέρας του Monahan — έφτασε στο Νο. 5 . Κέρδισε επίσης δύο Γκράμι, για το καλύτερο ροκ τραγούδι και την καλύτερη ενόργανη συνοδεία τραγουδιστή(ών).

Ο Colin έφυγε από τους Train το 2003 λόγω κατάχρησης ουσιών. «Ο Τσάρλι είναι ένας απίστευτος μπασίστας, αλλά πονούσε πολύ και ο τρόπος που το αντιμετώπιζε ήταν πολύ οδυνηρός για όλους τους άλλους γύρω του», είπε ο Μόναχαν στο NBC San Diego.

Video Url