Η Έφη Αχτσιόγλου για τις κινήσεις Κασσελάκη, βάπτιση, Παπανώτα κλπ.

Οι φίλοι του X (Twitter) που έχουν αναλάβει να υπερασπίζονται τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας στην δύναμη του μέσου, δεν βάζουν κανένα πλάνο από αυτά που είπε, αλλά τις ερωτήσεις που της κάνει ένας από τους παρουσιαστές. Δείτε τι είπε η Αχτσιόγλου:

«Το victim blaming είναι μια αντίληψη, δεν είναι ζήτημα σαρδάμ»
«Η τοποθέτηση αυτή έγινε ένα μήνα πριν άρα ο πολιτικός φορέας επέλεξε να βάλει στο ψηφοδέλτιο του έναν άνθρωπο με αυτές τις απόψεις. Κανονικά όταν βάζεις κάποιον στο ψηφοδέλτιο σου τον βάζεις γιατί έχει κάποια χαρακτηριστικά και όχι επειδή είναι γνωστός. Η αντίδραση του Κασσελάκη έρχεται όταν γίνεται κατακραυγή και όχι όταν γίνονται οι δηλώσεις. Το πρόβλημα ξεκινά από την αρχική δήλωση, πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τις γυναίκες στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας Η Ελλάδα είναι στη τελευταία θέση στην ισότητα. Δεν δέχομαι την τοποθέτηση της κοπτοραπτικής. Το victim blaming είναι μια αντίληψη, δεν είναι ζήτημα σαρδάμ. Είναι συνηθισμένο να κατηγορούνται στην πατριαρχεία τα θύματα. Δείτε πώς ακούγεται αυτή η δήλωση με φόντο τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους. Δεν μπορεί να γίνεται μία καταγγελία και η αστυνομία να ‘’σφυρά’’ αδιάφορα».

«Αλλαγές μπορούν να υπάρξουν αλλά όχι με αυτά που κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει μία μακρά πορεία συντριπτική για τα δικαιώματα των γυναικών. Το νούμερο ένα είναι οι δομές, 24ωρη νομική και ψυχολογική στήριξη για τις γυναίκες, ξενώνες σε όλους τους δήμους. Χρειάζεται δομή που θα προστατεύει και θα δίνει τη δυνατότητα να πάει κάπου η γυναίκα γιατί πολλές φορές μπορεί να εξαρτάται οικονομικά από τον άνδρα. Το panic button δεν έχει κανένα νόημα τη στιγμή της κακοποίησης. Λείπουν τα βασικά και μιλάμε για κινήσεις εντυπωσιασμού».

«Θεωρώ πως με τη νέα ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σοβαρές πολιτικές θέσεις»
Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη που αφορούσαν τη βάπτισή του είπε:

«Για αυτό το θέμα έχουν ειπωθεί πολλές τρολιές οπότε τι να πω εγώ. Με όλα αυτά που λέει ο κ. Κασσελάκης στο τέλος δεν συζητάμε πολιτικά. Θεωρώ πως με τη νέα ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σοβαρές πολιτικές θέσεις και πρόγραμμα. Η πολιτική είναι να δίνει λύσεις στα προβλήματα. Συζητάμε για την ακρίβεια;».

«Σε ό,τι αφορά τη Νέα Αριστερά, και γι΄ αυτό φύγαμε, επειδή είδαμε πως υπάρχει απομάκρυνση στο θέμα της Αριστεράς. Από τη πλευρά μας κάνουμε προσπάθεια να μιλήσουμε για τα πράγματα που αφορούν τον κόσμο και καταθέτουμε προγράμματα. Το σύνθημά μας είναι ‘’Η πολιτική επιστρέφει’’. Δεν είμαστε εμείς που οδηγούμε τη συζήτηση στο μη πολιτικό. Υπάρχει αλλαγή από τη νέα ηγεσία σε βασικές θέσεις. Κανονικά ένας αριστερός χώρας επιδεικνύει τη γενοκτονία. Αυτό που θα έπρεπε να τίθεται είναι η ειρήνη και πώς το Ισραήλ θα σταματήσει τη γενοκτονία. Και στα ζητήματα της οικονομίας, το άλλοτε κόμμα της Αριστεράς, έχει άλλες θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο με την Αριστερά».

«Ο Αλέξης Τσίπρας ετεροχρονισμένα διέγνωσε αυτό που είχαμε πει από την αρχή εμείς»
Ενώ για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ανακοίνωση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές, είπε:

«Δεν θέλω να κάνω σχόλιο σε σχέση με την παρουσία του. Νομίζω πως οι πολίτες καταλαβαίνουν την εξέλιξη των πραγμάτων. Πως ετεροχρονισμένα διέγνωσε αυτό που είχαμε πει από την αρχή εμείς, αλλά από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία ισχυρή παρουσία της δεξιάς και τα δύο μεγάλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να εκφράσουν τα προβλήματα. Κατά τη γνώμη μου γιατί δεν έχουν σαφείς θέσεις».

Η ίδια, ως μητέρα ενός ανήλικου αγοριού θα πει πως αγωνιά με τα όσα συμβαίνουν με τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων.

«Αγωνιώ να μην υποστεί ο ίδιος βία ή εκφοβισμό αλλά και να μην το προκαλεί και ο ίδιος. Η μεγαλύτερη μου αγωνία είναι να μην είναι κομμάτι αυτού αλλά να έχει καταλάβει τη διαφορετική ταυτότητα του άλλου και να είναι αποδεκτή η ισότητα».