Πέθανε ο Clarence 'Frogman' Henry, δημιουργός του 'Ain't Got No Home' ήταν υπέροχος

Ο Clarence "Frogman" Henry, ο τραγουδιστής του ρυθμού & μπλουζ της Νέας Ορλεάνης, του οποίου η κραυγή προσωποποίηση ενός "μοναχικού βατράχου" μετέτρεψε το σινγκλ "Ain't Got No Home" του 1956 σε μια διαρκή επιτυχία, πέθανε την Κυριακή  Ήταν 87.

Οι θαυμαστές του περιελάμβαναν τα τέσσερα μέλη των Beatles, τα οποία τον πήραν μαζί ως εναρκτήριο για μια περιοδεία το 1964.

Γεννημένος το 1937, Ο Χένρι έπαιζε τρομπόνι στο L.B. Συγκρότημα Landry High School. Άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου ως έφηβος, όταν η Νέα Ορλεάνη ήταν εστία μουσικής. Στα 15 του, αγόρασε το πρώτο του πιάνο για 610 $ από το Hall Piano στο Metairie. Ήταν ακόμα στο γυμνάσιο όταν μπήκε στο συγκρότημα του Bobby Mitchell, The Topper.

Ξεκινώντας από μόνος του, ηχογράφησε το "Ain't Got No Home", το οποίο έγραψε ο ίδιος, στο στούντιο του μηχανικού ηχογράφησης Cosimo Matassa. Σε όλους τους στίχους του τραγουδιού, ο Χένρι τραγούδησε με την κανονική του φωνή, σε φαλτσέτο και ως  βάτραχος.

Σε μια συνέντευξη του 2022, θυμήθηκε ότι δημιούργησε τη φωνή του βατράχου στο γυμνάσιο για να πειράξει τα κορίτσια. πέτυχε το επιθυμητό κρόξιμο σαν βάτραχος εισπνέοντας και τραγουδώντας ταυτόχρονα.

 

Κυκλοφόρησε από την Argo Records, θυγατρική της Chess Records, το "Ain't Got No Home" το 1956

Ακολούθησε αυτή την επιτυχία με μια διασκευή του τραγουδοποιού της νοτιοδυτικής Λουιζιάνας Μπόμπι Τσαρλς το «(I Don't Know Why) But I Do», που ήταν επιτυχία στα τσαρτ το 1961. Η εκδοχή του Henry του «You Only Hurt the Ones You Love, Το οποίο πολλοί καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου του New Orleanian Fats Domino, είχαν ηχογραφήσει προηγουμένως, μπήκαν στο Top 20 την ίδια χρονιά.

 

Σαράντα χρόνια μετά το γεγονός, ο Χένρι είπε στο περιοδικό OffBeat ότι πληρωνόταν 750 δολάρια την εβδομάδα για την περιοδεία των Beatles. Είχε γνωριστεί τότε γύρω στο 1961 στην Αγγλία. Ο μάνατζέρ του τότε, Μπομπ Άστορ, εργαζόταν στην ίδια εταιρεία που προώθησε την περιοδεία των Beatles '64. Αυτή η σύνδεση, έγραψε ο Michael Hurtt στο OffBeat, οδήγησε τον Henry στην περιοδεία των Beatles.

Μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1960, η σειρά επιτυχιών του Henry τελείωσε. Αλλά το "Ain't Got No Home" παρέμεινε το χαρακτηριστικό τραγούδι του. Απόλαυσε μια δεύτερη πορεία  σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των "The Lost Boys" του 1987 και του "Casino" του 1995.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url