Γυναικοκτονία 28χρονης: Την μαχαίρωσε ο πρώην φίλος της μπροστά στην αστυνομία

Εισαγγελική παρέμβαση για τη στυγερή στυγερή δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, στους Αγίους Αναργυρους, έξω από αστυνομικό τμήμα. Η κοπέλα δολοφονήθηκε μόλις βγήκε απο το κτίριο της αστυνομίας όπου είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια, καθώς νωρίτερα τον είχε δει να την παρακολουθεί έξω από το σπίτι της. Ο 39χρονος τη μαχαίρωσε λίγα μέτρα μακριά από τη σκοπιά και ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με το Κέντρο την Άμεση Δράση. Στο επίκεντρο της έρευνας ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια. Σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα η 28χρονη έχει μόλις δεχεί τη δολοφονική επίθεση και είναι πεσμένη στο έδαφος, σε απόσταση λίγων μέτρων από το φυλάκιο του τμήματος. Για την Πέμπτη πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο δράστης.

 

Το βράδυ μετά από νυχτερινή έξοδο η κοπέλα μαζί με έναν φίλο της πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων
γιατί τόσο χθες όσο και την προηγούμενη μέρα είχε δει έξω από το σπίτι της να γυρνάει ο πρώην σύντροφός της, στον οποίο μάλιστα πριν τέσσερα χρόνια το θύμα είχε υποβάλει μήνυση για βιασμό και κακοποίηση που δεν προχώρησαν κατά τα λεγόμενά της στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια πήρε πίσω και τη μήνυση. Και ακριβώς επειδή υπήρχε κακοποίηση στο παρελθόν πήγε στο τμήμα και ζήτησε βοήθεια, να τη συνοδεύσουν μέχρι το σπίτι φοβούμενη ότι θα μπορούσε να της κάνει κάτι. Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο φίλος της που έμεινε έξω από το γραφείο, οι δύο αστυνομικοί τη ρώτησαν αν ήθελε να υποβάλει μήνυση. Εκείνη αρνήθηκε να υποβάλει και ανέφερε συγκεκριμένα ότι δεν τον φοβάται.

«Ακούσαμε τη γυναίκα να φωνάζει, λέει δέχομαι απειλές για τη ζωή μου και πάει και τρέχει και την καρφώνει. Την προλαβαίνει με το μηχανάκι και της καρφώνει στην πλάτη απανωτές μαχαιριές. Εδώ μπροστά στο τμήμα την κυνηγούσε 100 μέτρα. Ξεκίνησαν από την πλατεία και την κυνηγούσε. Πήγε να του κάνει μήνυση» λέει αυτόπτης μάρτυρας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Η δολοφονία της κοπέλας, από τα χέρια του 39χρονου πρώην συντρόφου της και μάλιστα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων έχει προκαλέσει σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης και το θύμα είχαν χωρίσει εδώ και αρκετό καιρό. Μόλις η κοπέλα επέστρεψε χθες το βράδυ από διασκέδαση στο σπίτι της, μαζί με έναν φίλο της, είδε τον πρώην σύντροφό της να την περιμένει.

Σύμφωνα με τον φίλο της «την άκουσα να λέει στην αξιωματικό υπηρεσίας ότι δεν θέλει να του κάνει μήνυση, ότι δεν τον φοβάται και πως θα καλούσε η ίδια την Άμεση Δράση για να ζητήσει να τη μεταφέρουν σπίτι της».

Πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να ζητήσει βοήθεια και όταν εκείνη βγήκε έξω, ο 39χρονος, ο οποίος όπως φαίνεται την είχε ακολουθήσει, της επιτέθηκε και τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, μόλις λίγα μέτρα μακριά από τη σκοπιά, ενώ στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η 28χρονη πήγε στο αστυνομικό τμήμα την ενημέρωσαν πως είτε πρέπει να καταθέσει μήνυση, είτε να καλέσει το κέντρο της άμεσης δράσης και να ζητήσει να την μεταφέρουν με ασφάλεια με περιπολικό στο σπίτι της, επειδή φοβόταν. Βγαίνοντας έξω από το τμήμα, φτάνοντας δίπλα στη σκοπιά και ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με το 100, ο φερόμενος ως δράστης την είδε και της επιτέθηκε με το μαχαίρι. Αμέσως μετά ο 39χρονος αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Για συστηματική κακοποίηση της κόρης του, έκανε λόγο ο πατέρας της 28χρονης, η οποία όπως λέει επέλεγε να κρατάει το στόμα της κλειστό: « υπήρχε προηγούμενο αλλά εγώ δεν τα μάθαινα τότε. Ήταν ζευγάρι μαζί του και αυτός τη χτυπούσε αλλά εμένα δεν μου τα έλεγαν. Τη ρωτούσα κορίτσι μου όλα καλά; αλλά δεν μου μιλούσε. Μπαμπά, όλα καλά, μου έλεγε. Μετά είχαν πάει και στο καινούργιο το σπίτι και με πήραν και μου είπαν τι έγινε»..”

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ζευγάρι είχε χωρίσει από το 2020. Η 28χρονη τον είχε καταγγείλει καταθέτοντας μήνυση για βιαιοπραγία και βιασμό και είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα.

Η ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη διενεργείται για να διαπιστωθεί ποιες ήταν οι ενέργειες των αστυνομικών από τη στιγμή που η κοπέλα πήγε στο αστυνομικό τμήμα.

ΕΡΤ.gr Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης, Κώστας Παπαδόπουλος, Βάσω Τζανακάκη, Αντώνης Δοβώνης