Angela McCluskey, τραγουδίστρια των Wild Colonials πέθανε 64 ετών

Η Angela McCluskey, η γεννημένη στη Σκωτία frontwoman με έδρα το Λος Άντζελες για το δημοφιλές συγκρότημα των '90s Wild Colonials, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 64 ετών. Η τραγουδίστρια πέθανε αφού βρισκόταν σε κώμα μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση για ρήξη αρτηρίας.

Αφού έκαναν θραύση στην εναλλακτική ροκ σκηνή του Λος Άντζελες, οι Wild Colonials υπέγραψαν με την DGC/Geffen και είχαν επιτυχία με τα δύο άλμπουμ τους, το "Fruit of Life" του 1994 και το επόμενο "This Can't Be Life" δύο χρόνια αργότερα. . Η McCluskey σχημάτισε το συγκρότημα με τον πιανίστα-συνθέτη σύζυγό της, Paul Cantelon, και αρκετούς άλλους μουσικούς. Μετά τη διάλυσή τους, το πρώτο σόλο άλμπουμ της McCluskey, "The Things We Do", κυκλοφόρησε από την Manhattan/Blue Note το 2004, ακολουθούμενο από μισή ντουζίνα επόμενα άλμπουμ ή EP.

Είχε πολλές συμπάθειες και είχε συνεργασθεί με γνωστούς μουσικούς.

Video Url

 

Το 2002, ηχογράφησε μια συνεργασία με  Télépopmusik, το «Breathe», η οποία στη συνέχεια ήταν υποψήφια για χορευτική μουσική Grammy, χρησιμοποιήθηκε και  σε μια διαφήμιση της Mitsubishi. «Βασικά μετά το Télépopmusik, έλαβα ένα εκατομμύριο κλήσεις από άλλους DJs», είπε. «Εννοώ ότι έγινε ύμνος — παίζεται καθημερινά.  Το ακούς στο γυμναστήριο, το ακούς στο κατάστημα, το ακούς σε ξενοδοχεία, το ακούς στο τηλέφωνο ενώ είσαι σε αναμονή. 

Μια άλλη συνεργασία με  Télépopmusik, το «Don’t Look Back», χρησιμοποιήθηκε ως σάμπλινγκ στο «Is It Love» του Kendrick Lamar. Άλλες συνεργασίες με προσανατολισμό στον χορό ήταν το «In the Air» του Morgan Page, το «You Could Be Happy» του Paul Oakenfold και το «The Little Things» του Big Gigantic.

Video Url

 

Video Url