Κολωνός 12χρονη: Ενοχή της μητέρας για διακεκριμένη μαστροπεία και πορνογραφία ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή της μητέρας του 12χρονου παιδιού από τον Κολωνό, για όλες τις κατηγορίες που τη βαρύνουν και αφορούν την εκπόρνευση της κόρης της, με την επιβαρυντική περίσταση πως είχε την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης, ζήτησε η εισαγγελέας του ΜΟΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι η μητέρα της 12χρονης πρέπει να κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες:

* Της διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους

* Της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Επίσης για το πλημμέλημα τής εκβίασης σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Όσον αφορά τον Η.Μίχο η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε απαλλαγή και για την κατηγορία της εμπορίας, όπως και εκείνες του βιασμού και της μαστροπείας στη βαρύτερη μορφή που τον βαρύνει. Έχει ζητήσει την ενοχή του για τέσσερις κατηγορίες.

Η εισαγγελέας με την αγόρευση ζήτησε επίσης να κριθεί ένοχος ο αποκαλούμενος "Μιχάλης", δεύτερος εκ των βασικών κατηγορουμένων, για τις κατηγορίες τήςδιακεκριμένης μαστροπείας προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό το κέρδος και της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η αθώωση του"Μιχάλη" για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε από την εισαγγελική έδρα ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

 

Ενοχή για 22 από τους 23 "πελάτες" ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης της 12χρονης από τον Κολωνό ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Κατά την εισαγγελική κρίση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 22 κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Για έναν κατηγορούμενο, πακιστανικής καταγωγής, η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευση της, επανέλαβε πολλές φορές ότι «το παιδί λέει αλήθεια» στις καταθέσεις του. Ωστόσο δεν δέχθηκε τη θέση που έχει εκφράσει η ανήλικη ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα, θεωρώντας πως ήταν η κατηγορούμενη αυτή που αποκόμισε κέρδη από την εκπόρνευση της κόρης της και όχι ο Μίχος για τον οποίο φέρεται να ανέφερε πως διευκόλυνε το κορίτσι πλην όμως δεν αποδείχθηκε ότι είχε κέρδος από αυτό.

Όσον αφορά τον αποκαλούμενο "Μιχάλη" η εισαγγελική λειτουργός, που ζήτησε ενοχή του για μαστροπεία, φέρεται να τόνισε πως συνόδευε την ανήλικη στα ραντεβού της φρίκης και ότι είχε όφελος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με αγορεύσεις συνηγόρων.

Την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες που αφορούν βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό καθώς και για μαστροπεία σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων, ζήτησε από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Εισαγγελέας Έδρας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, μετά από πολύμηνη διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε πως ο κατηγορούμενος ως πρωταγωνιστής της δυσώδους υπόθεσης πρέπει να αθωωθεί για τις βαρύτερες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο εισαγγελέας θεωρεί πως ο 55χρονος επιχειρηματίας από τον Κολωνό πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί , για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή . Συνολικά για τον Μίχο ζήτησε ενοχή για τέσσερις κατηγορίες και απαλλαγή για τρεις.