Πέθανε 66 ετών ο Karl Wallinger πρώην μέλος των Waterboys

Ο Karl Wallinger γεννήθηκε στην πόλη Prestatyn της Ουαλίας και σπούδασε σε βρετανικά ιδιωτικά σχολεία. Στα τέλη της δεκαετίας του '70, ο Wallinger δημιούργησε ένα συγκρότημα με το όνομα Quasimodo. Δύο από τους συμπαίκτες του στη μπάντα συνέχισαν αργότερα να σχηματίσουν τους Alarm, ενώ ο Wallinger έγινε τελικά ο μουσικός διευθυντής της παραγωγής West End του Rocky Horror Show. Το 1983, ο Wallinger εντάχθηκε στους Waterboys, το μαξιμαλιστικό ροκ συγκρότημα που ίδρυσε ο Σκωτσέζος μουσικός Mike Scott. Ο Wallinger δεν έπαιξε στο ομώνυμο ντεμπούτο των Waterboys το 1983, αλλά έπαιξε πλήκτρα κατά την πρώτη τους εμφάνιση, για το βρετανικό τηλεοπτικό σόου με ζωντανή μουσική The Old Grey Whistle Test.

Από νωρίς, οι Waterboys ήταν ουσιαστικά πετυχημένοι και η ικανότητα του Karl Wallinger να παίζει διαφορετικά 'οργανα τον έκανε έναν ανεκτίμητο συντελεστή. Μέχρι τη στιγμή που οι Waterboys κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ, το This Is The Sea του 1985, ο Wallinger βοηθούσε στην παραγωγή και τη διασκευή κομματιών και συνέγραψε επίσης το σινγκλ «Don’t Bang The Drum». (Το "The Whole Of The Moon", ένα άλλο σινγκλ από αυτό το άλμπουμ, ήταν μια επιτυχία που έφτασε στο #3 των βρετανικών τσαρτ χρόνια αργότερα.) Ο Karl Wallinger βοήθησε επίσης την αείμνηστη Sinéad O'Connor να ηχογραφήσει τα demo που της έδωσαν συμφωνία με την  Ensign Records, δισκογραφική των Waterboys, και συνέχισαν να συνεργάζονται για μερικά χρόνια. Μετά την κυκλοφορία του This Is The Sea, ο Wallinger άφησε τους Waterboys και υπέγραψε με την  Ensign ως σόλο καλλιτέχνης, παίρνοντας το όνομα  World Party.

Το 1987, οι World Party κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ Private Revolution. Ο Wallinger έγραψε και παρήγαγε τα πάντα μόνος του, και έπαιζε τα περισσότερα όργανα. Η Sinéad O'Connor τραγούδησε σε ένα τραγούδι και οι πρώην συμπαίκτες του συγκροτήματος Waterboys του Karl Wallinger βοήθησαν σε μερικά άλλα, αλλά ήταν ουσιαστικά ένα single show. Τα τραγούδια έδειχναν την αγάπη του Wallinger για την ψυχεδέλεια της δεκαετίας του '60, με ίχνη funk-pop της δεκαετίας του '80 να γίνονται επίσης γνωστά. Το σινγκλ "Ship Of Fools" ήταν μια μικρή επιτυχία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, όπου έφτασε στο #27.

Video Url

 

Video Url