Πέθανε 88 ετών ο Steve Lawrence

Από τους αγαπημένους τραγουδιστές στην Αμερική στην περίοδο πριν από την επέλαση των Beatles και των άλλων Βρετανικών συγκροτημάτων στις αρχές της δεκαετίας του '60, είχε αρκετές επιτυχίες και αποτελούσε και ωραίο ντουέτο με την γυναίκα του Eddie Gorme.

Ο Lawrence και ο Gormé πρωταγωνίστησαν στην καλοκαιρινή σειρά αντικατάστασης του 1958 στο NBC, The Steve Lawrence and Eydie Gormé Show.[8] Ο Λόρενς έκανε πολλές εμφανίσεις στο The Carol Burnett Show (1967–78), με και χωρίς την Eydie. Το Steve Lawrence Show, με τον δεύτερο ηθοποιό Charles Nelson Reilly, προβλήθηκε για 13 εβδομάδες το 1965, ένα βαριετέ σόου που ήταν μια από τις τελευταίες τηλεοπτικές εκπομπές του CBS που μεταδόθηκαν μόνο σε μαύρο και άσπρο.[2] Ο Lawrence υπηρέτησε επίσης ως πανελίστας στο What's My Line; (1950–67).

Το 1964, ο Λόρενς πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ What Makes Sammy Run?. Επικεντρώθηκε σε έναν φιλόδοξο νεαρό άνδρα που οδήγησε στην κορυφή του Χόλιγουντ.[9] Έτρεξε για 504 παραστάσεις στο 54th Street Theatre.

Video Url

 

Ο Lawrence και η Gormé εμφανίστηκαν μαζί στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ Golden Rainbow, το οποίο έπαιζε από τον Φεβρουάριο του 1968 έως τον Ιανουάριο του 1969. Αν και η παράσταση δεν είχε τεράστια επιτυχία (μια περίληψη αυτής της εμπειρίας καταγράφεται με κολακευτικές λεπτομέρειες στο βιβλίο του William Goldman The Season του 1968).  η παράσταση περιείχε το αξέχαστο τραγούδι "I've Gotta Be Me". Αυτό το τραγούδι τραγουδήθηκε αρχικά από τον Lawrence στο τέλος της πρώτης πράξης του μιούζικαλ. Ο Sammy Davis, Jr. αργότερα ηχογράφησε μια εκδοχή του τραγουδιού που έφτασε στο νούμερο 11 στο τσαρτ σινγκλ του Billboard Hot 100 των ΗΠΑ το 1969.

Video Url

 

Ο Lawrence πρωταγωνίστησε ως Gary McBride στην ταινία του 1972 Stand Up and Be Counted, δίπλα στη Jacqueline Bisset και τη Stella Stevens. Το 1980, παρουσιάστηκε σε μια νέα γενιά θαυμαστών με την ερμηνεία του στον Maury Sline στο The Blues Brothers και επανέλαβε τον ρόλο στο σίκουελ του 1998 Blues Brothers 2000. Οι άλλες ταινίες του Λόρενς περιλαμβάνουν την κωμωδία του Steve Martin The Lonely Guy (1984) και το αστυνομικό θρίλερ The Yards (2000).

Video Url

 

Video Url