Ο Ρότζερ Γουότερς ζήτησε από τον Bono να σταματήσει να είναι ένα τεράστιο σκατό που υποστηρίζει το Ισραήλ

Ο Roger Waters των Pink Floyd επιτέθηκε στον frontman των U2 σε πρόσφατη συνέντευξή του, αποκαλώντας τον «τεράστιο σκατό» για την υποστήριξή του στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης του έθνους με τη Χαμάς και την κατοχή της Παλαιστίνης.

Τα σχόλια έγιναν σε μια πρόσφατη συνέντευξη του Γουότερς στο Αλ Τζαζίρα, στην οποία ο τραγουδοποιός των Pink Floyd επιβεβαίωσε εκ νέου την καταδίκη του για την πολιτική του Ισραήλ έναντι της Παλαιστίνης και τόνισε τη σημασία του να μιλάει ανοιχτά κατά της πολεμικής πολιτικής. Όταν ρωτήθηκε τι θα έλεγε σε καλλιτέχνες που παρέμειναν ήσυχοι αυτό το διάστημα, ο Γουότερς έστρεψε την οργή του προς τον Μπόνο.

«Όποιος ξέρει τον Μπόνο πρέπει να πάει να τον σηκώσει από τους αστραγάλους του και να τον κουνήσει μέχρι να σταματήσει να είναι ένας τεράστιο σκατό», είπε ο Γουότερς, αναφερόμενος σε μια πρόσφατη εμφάνιση των U2 στο Sphere στο Λας Βέγκας όπου ο Μπόνο εξέφρασε την υποστήριξή του στο Ισραήλ και άλλαξε τους στίχους σε «Pride (In the Name of Love)» για να περιλαμβάνει αναφορές στην 7η Οκτωβρίου.

«Υπό το πρίσμα αυτού που συνέβη στο Ισραήλ και τη Γάζα, ένα τραγούδι για τη μη βία φαίνεται κάπως γελοίο, ακόμη και γελοίο, αλλά οι προσευχές μας ήταν πάντα για ειρήνη και για μη βία», είπε ο Μπόνο σε ένα πλήθος στο Λας Βέγκας το περασμένο φθινόπωρο. . «Αλλά οι καρδιές μας και ο θυμός μας, ξέρετε πού κατευθύνεται. Λοιπόν, τραγουδήστε μαζί μας και αυτά τα όμορφα παιδιά σε αυτό το μουσικό φεστιβάλ».

Στη συνέχεια, ο Bono τραγούδησε τους νέους στίχους του "Pride (In the Name of Love)," αντικαθιστώντας τις αναφορές στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Τζούνιορ με τους στίχους: "Νωρίς το πρωί, 7 Οκτωβρίου / ο ήλιος ανατέλλει στον ουρανό της ερήμου / Stars of David , σου πήραν τη ζωή/ αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν την περηφάνια σου». 

Απαντώντας συγκεκριμένα σε αυτές τις γραμμές, ο Γουότερς είπε: «Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε σε αυτούς τους ανθρώπους, για να πούμε: «Η γνώμη σας είναι τόσο αηδιαστική και εξευτελιστική όταν υπερασπίζεστε τη σιωνιστική οντότητα.» Αυτό που έκανε ο Bono  στο Λας Βέγκας  Πριν από δύο εβδομάδες, το να τραγουδήσει για τα Stars of David, ήταν ένα από τα πιο αηδιαστικά πράγματα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου.»