Στ. Κασσελάκης: «Θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα»

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες, για όποιον απέχει ή καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

Παράλληλα, σχετικά με τον τρόπο εκλογής των συνέδρων ο κ. Κασσελάκης έχει προτείνει να υπάρξει αναβολή μέρους των διαδικασιών, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες αντιδράσεις μέσα στη Γραμματεία και σύμφωνα με πληροφορίες καταλογίζουν στον κ. Κασσελάκη ότι οδηγεί το κόμμα σε ρευστοποίηση.

Αποχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φλαμπουράρης, η κ. Νοτοπούλου και άλλα στελέχη διαφωνώντας με αυτές τις επιλογές του Προέδρου.

Αιφνιδίασε ο Κασσελάκης

«Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης και ενώ ήταν σε εξέλιξη, το αυτοκίνητο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε έξω από το θέατρο Άλφα. Εντελώς απροειδοποίητα και παρά τις αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί από την Κουμουνδούρου για την εκδήλωση, ο Στέφανος Κασσελάκης κατευθύνθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου.

Η Εφη Αχτσιόγλου, που ήταν στο βήμα, εμφανώς αιφνιδιασμένη όπως και όλο το πάνελ , καλωσόρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αίθουσα επικράτησε αμηχανία, κάποιοι χειροκρότησαν κάποιοι άλλοι αντέδρασαν στην εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλησε με την παρουσία του να στείλει τα δικά του μηνύματα

Δεν θέλησε να απευθύνει χαιρετισμό αν και του ζητήθηκε από τον συντονιστή της εκδήλωσης. «Έχω τον εκπρόσωπό μου» είπε αναφερόμενος στον Δ. Τεμπονέρα.

Λίγο πριν από τις 8 μ.μ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των ομιλητών. Τους χαιρέτησε έναν-έναν προσωπικά.
 
Στο επίκεντρο της συζήτησης τον μέλλον της κεντροαριστεράς και η στρατηγική απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Περήφανος» για την ομιλία της Ελενας Ακρίτα στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του.

«Σε μία συγκλονιστική ομιλία για την ισότητα στον γάμο, που είναι δικαίωμα και όχι "προνόμιο", η Έλενα Ακρίτα μιλάει για τους "Ακροδεξιούς βουλευτές που τα παράθυρα των κομμάτων τους έχουν θέα στον Μεσαίωνα". Είμαι περήφανος καθημερινά για τις βουλεύτριες και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε.