Πέθανε ο κιθαρίστας Dean Brown, ένας από τους πρωτοπόρους του jazz fusion

Πέθανε ο Ντιν Μπράουν, ένας από τους πιο αξιοσέβαστους κιθαρίστες της τζαζ της γενιάς του. Ο Brown γεννήθηκε το 1955 στο Châteauroux της Γαλλίας. Άρχισε να παίζει κιθάρα σε νεαρή ηλικία και γρήγορα εγκωμιάστηκε για το βιρτουόζο παίξιμό του και την καινοτόμο προσέγγιση του οργάνου.

Στη δεκαετία του 1970, ο Μπράουν άρχισε να παίζει μουσική στη Νότια Κορέα, όπου ζούσαν τότε οι γονείς του. Το ταλέντο του αναδείχθηκε γρήγορα και σύντομα άρχισε να συνεργάζεται με αρκετούς διάσημους μουσικούς της τζαζ. Το παίξιμό του χαρακτηριζόταν από τη βιρτουόζικη τεχνική του, την αίσθηση της μελωδίας και τον μοναδικό ήχο του.

Έπαιξε με τους μεγάλους της τζαζ μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των Marcus Miller, David Sanborn, Eric Clapton, Billy Cobham, Brecker Brothers, Roberta Flack, Bob James, Joe Zawinul, George Duke, Victor Bailey και Bill Evans. Ο Μπράουν κυκλοφόρησε επίσης πολλά επιτυχημένα σόλο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των «Brown's Bag» (1988), «The Man I Am» (1994) και «The 3rd Man» (2005). Η μουσική του ήταν πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους κιθαρίστες της τζαζ.

Η μουσική του Μπράουν είχε μεγάλη επιρροή σε μια ολόκληρη γενιά κιθαριστών τζαζ. Ήταν ένας από τους πρώτους κιθαρίστες της τζαζ που χρησιμοποίησαν καινοτόμα την ηλεκτρική κιθάρα. Πειραματίστηκε με διαφορετικούς ήχους και τεχνικές και ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του jazz fusion. Η μουσική του ήταν επίσης έμπνευση για πολλούς άλλους , όχι μόνο για κιθαρίστες της τζαζ. Έπαιξε με μια μεγάλη γκάμα μουσικών, από τζαζ μέχρι ροκ μέχρι φανκ. Ήταν ένας πραγματικός πρεσβευτής της τζαζ και θα λείψει από μουσικούς σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπράουν ήταν πραγματικός δεξιοτέχνης και ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για τον κόσμο της τζαζ. Πέθανε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 68 ετών, από επιθετική μορφή καρκίνου.

Video Url