Τέιλορ Σουίφτ: Σάλος από φωτογραφίες της πορνογραφικού περιεχομένου μέσω τεχνητής νοημοσύνης στα social media

Μέχρι και την αντίδραση του Λευκού Οίκου προκάλεσε ο βομβαρδισμός των κοινωνικών δικτύων με πορνογραφικές φωτογραφίες της Τέιλορ Σουίφτ να ποζάρει προκλητικά, οι οποίες φτιάχτηκαν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα, οι πορνογραφικές φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν με την τεχνολογία deepfake της τεχνητής νοημοσύνης έγιναν viral στο X συγκεντρώνοντας πάνω από 27 εκατομμύρια προβολές και περισσότερα από 260.000 likes μέσα σε λίγες ώρες πριν ανασταλεί ο λογαριασμός. Σχεδόν αστραπιαία διακινήθηκαν και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Reddit και το Facebook.

Το «Taylor Swift AI» έγινε trend, με τους εξοργισμένους θαυμαστές της να κάνουν λόγο για ακραίο μισογυνισμό.

Να σημειωθεί ότι «θύματα» της τεχνητής νοημοσύνης έχουν πέσει κατά καιρούς και άλλοι καλλιτέχνες αλλά και πολιτικοί όπως ο Τζο Μπάιντεν ο οποίος πρόσφατα, με τη συνδρομή της τεχνολογίας, φέρεται να καλούσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε στις πλαστές εικόνες της σούπερ σταρ, χαρακτηρίζοντάς τις ως «ανησυχητικές» και στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του Κογκρέσου για νομοθετική ρύθμιση.