Λυπηρή είδηση, πάει και η Melanie, ήταν 76 ετών

Η Melanie, η τραγουδίστρια που έπαιξε στο Woodstock το 1969 και είχε μεγάλες ποπ επιτυχίες με τα "Brand New Key" και "Lay Down (Candles in the Rain)" στις αρχές της δεκαετίας του '70, έφυγε την Τρίτη σε ηλικία 76 ετών. 

Δεν δόθηκαν αμέσως πληροφορίες για τα αίτια. Αλλά η Melanie - το πλήρες όνομα Melanie Safka - ήταν στο στούντιο νωρίτερα αυτό το μήνα και εργαζόταν σε ένα νέο δίσκο διασκευών, "Second Hand Smoke", για την εταιρεία Cleopatra. θα ήταν το 32ο άλμπουμ της, είπε η εταιρεία.

Γεννημένη στη στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, η Safka σπούδασε στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών πριν αποφασίσει να ακολουθήσει μια καριέρα ως τραγουδίστρια.

Το μεγάλο της ξέσπασμα ήρθε στη συναυλία του Woodstock το 1969, την οποία περιέγραψε στο Rolling Stone το 2019 ως την πρώτη της «εξωσωματική εμπειρία».

Το "Lay Down (Candles In The Rain)," το τραγούδι που έγραψε για την εμπειρία, έφτασε στο Νο. 6 τον επόμενο χρόνο. Το 1971, είχε μια επιτυχία Νο. 1 με το "Brand New Key".

Αν και το αστέρι της Safka έσβησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, χρησιμοποίησε τη φήμη της για να γίνει εκπρόσωπος της UNICEF.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url