Marlena Shaw, ήταν 81 ετών, εξαιρετική φωνή

Η Marlena Shaw, η τραγουδίστρια της σόουλ και της τζαζ γνωστής για τις επιτυχίες της «California Soul» και «Woman of the Ghetto», άφησε την τελευταία της πνοή. Ήταν 81.

Video Url

 

Η Shaw έγινε γνωστή μετά την υπογραφή της με την Chess Records το 1966. Κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ με τη θυγατρική της μουσικής δισκογραφικής Cadet Records: το "Out of Different Bags" του 1967 και το "The Spice of Life" του 1969, το οποίο περιείχε τα δημοφιλή κομμάτια "California Soul" και «Γυναίκα του γκέτο». Το "California Soul", το οποίο γράφτηκε από τους Ashford & Simpson, δοκιμάστηκε σε μεγάλο βαθμό από άλλους καλλιτέχνες και εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Η Shaw μετακόμισε στην Blue Note Records το 1972 και κυκλοφόρησε το τρίτο της άλμπουμ "Marlena" την ίδια χρονιά. Τα άλλα άλμπουμ του τραγουδιστή που κυκλοφόρησαν στην εταιρεία Blue Note περιλαμβάνουν τα "From the Depths of My Soul" (1973), "Marlena Shaw Live at Montreux" (1974), "Who Is This Bitch, Anyway?" (1975) και «Just a Matter of Time» (1976).

Το 1977, η Shaw κυκλοφόρησε το LP "Sweet Beginnings" στην Columbia Records, το οποίο περιείχε τα κομμάτια "Yu Ma / Go Away Little Boy" και "Look at Me, Look at You".

Η Shaw γεννήθηκε ως Marlina Burgess στις 22 Σεπτεμβρίου 1942, στο New Rochelle της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα τη δεκαετία του 1960 τραγουδώντας σε τζαζ κλαμπ και συνέχισε να παίζει ζωντανά μέχρι τη δεκαετία του 2000. Κυκλοφόρησε συνολικά 17 άλμπουμ με οκτώ διαφορετικές δισκογραφικές.

Video Url