Αδ. Γεωργιάδης: Είναι λάθος αυτοί που δεν θέλουν να μεγαλώνουν οι ομοφυλόφιλοι παιδιά

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχει φέρει «αναταράξεις»μίλησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο υπουργός τόνισε ότι η ενημέρωση των «γαλάζιων» βουλευτών για το εν λόγω νομοσχέδιο είχε αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί που ήταν προβληματισμένοι έλαβαν απαντήσεις». Στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο που δεν πηγαίνει ο αρμόδιος υπουργός στην Πειραιώς και δεν συναντά όλους βουλευτές για να κάνει ενημέρωση για το νομοσχέδιο που φέρνει» είπε ενώ εξήγησε για τις απουσίες από την ενημέρωση ότι «δεν είναι τόσο οργανωμένη λόγω των αντιδράσεων».

«Θα αποδείξουμε στο ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια πόσο συμπαγής είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «ο γάμος των ομοφυλόφιλων ήταν προεκλογική μας δέσμευση».

Αναφορικά με την άποψη ότι το σύμφωνο συμβίωσης θα αρκούσε για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών και των παιδιών, ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Ακούω το επιχείρημα κάποιου που λέει “δεν θέλω ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων να μεγαλώνουν ένα παιδί”. Το ακούω ως επιχείρημα, δεν το δέχομαι, το θεωρώ λάθος επιχείρημα. Επίσης, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ εξαιρετικά ομοφοβική και απαράδεκτη τη δήλωση που έκανε χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ ότι αν μεγαλώνουν αυτοί παιδιά θα τα κάνουν ομοφυλόφιλους. Είναι σαν να λέμε ότι θα κάνουν κάτι κακό οι άνθρωποι στα παιδιά που θα πάρουν. Αυτό είναι απαράδεκτο, σφόδρα ομοφοβικό. Και περίμενα το ΠΑΣΟΚ το ίδιο σήμερα να το έχει καταδικάσει ως δήλωση. Παιδιά μπορούν να γίνουν ετεροφυλόφιλα από ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, όπως παιδιά ομοφυλόφιλα από ζευγάρι ετεροφυλόφιλων. Αυτές οι απόψεις είναι και αντιεπιστημονικές, αντιαισθητικές και ομοφοβικές».

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν σχολιάζω οποιαδήποτε δήλωση Σαμαρά για λόγους σεβασμού. (…) Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πλήρη ελευθερία λόγου στη ΝΔ».

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε γνωστό ότι δεν αποφάσισε αμέσως την ψήφιση του νομοσχεδίου. «Είχα ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι θέλω να δω αν θα έχει μέσα την παρένθετη μητέρα. (…) Δεν θέλω να δω τη γυναίκα να γίνεται μία μηχανή αναπαραγωγής. Δεν μου αρέσει αυτό. Όμως ως προς τα παιδιά που γίνεται μεγάλη φασαρία, πιστεύω ότι ο νόμος που τώρα προτείνεται, βελτιώνει κατά πολύ τη σημερινή παρούσα θέση τους. Σήμερα μπορεί ένας άνδρας μόνος ή μια γυναίκα μόνη να υιοθετήσει ένα παιδί. (…) Ο έλεγχος υιοθεσίας θα γίνει στο ένα πρόσωπο που πάει να το υιοθετήσει, ενώ μετά την ψήφιση του γάμου ο έλεγχος της υιοθεσίας θα είναι και στους δύο γονείς».

«Η αποχή, εφόσον ο πρωθυπουργός ο ίδιος την υπέδειξε ως μια έξοδο διαφυγής για τη δυνατότητα κάποιου και να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο και να μην προκαλέσει πρόβλημα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην κυβέρνηση, προφανώς και είναι (αξιοπρεπής στάση). Άλλωστε δεν είναι πρωτοφανές. Η αποχή είναι μία συνήθης κοινοβουλευτική στάση» τόνισε ο υπουργός.

«Το ν/σ είναι ισορροπημένο και ενώνει την Ελλάδα με χώρες της Δύσης» υπογράμμισε ο υπουργός.

Για τη στάση αναμονής από το ΠΑΣΟΚ και την κριτική από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ανέφερε: «Ντροπιαστική η δήλωση βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ», ενώ για την ανάγνωση των «ναι» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Γεωργιάδης τα χαρακτήρισε «μεγάλο βήμα προόδου».